Günün Mesajı

05/06/2016 - RAB İKİ KATINI İADE EDECEK

‘’Kalenize dönün,
Ey siz, umut sürgünleri!
Bugün bildiriyorum ki,
Size yitirdiğinizin iki katını vereceğim.’’

Zekeriya 9:12

İsa’nın dünyaya gelişi şimdiye kadar gerçekleşmiş en harika şeydir. İsa gururla ve kurnazlıkla işlerini yürütmekte olan karanlığın hükümranlıklarını etkisiz hale getirdi. Halkına kurtuluş sağladı. İnsanlığın günahını temizledi. Şimdi O sizi kaleye dönmeye çağırıyor. Zekeriya’daki bu bölümü okumak çok heyecanlı çünkü Rab burada Onu arayanların ödüllerinin iki kat verileceğini söylüyor. Bu doğru! İnsan Adem’in düşüşüyle kaybettiğinin iki katını alacak. Rab’bin Eyüp’ün hayatında yaptığı iş bizim için yapacağı işin niteliklerini açıklamaktadır. Adem’in günahı ile her şeyimizi kaybetmiştik. Ama Rab bize bu kaybettiklerimizin iki katını verecektir (Romalılar 5:19, 1. Korintliler 15:45).

 

Kutsal Yazılardan Rab’bin Oğlunun Yahuda topraklarının Beytlehem şehrindeki doğumuyla neler kazandığımızı öğrenmeyenler, halihazırda onlara ait olan şeylerin farkında değiller. Ruhlarımızın kurtuluşu en büyük işti. Ama bize büyük fayda getiren daha birçok başka şey de oldu. İsa’nın getirdiği bol yaşam her açıdan bir gerçekliktir.

 

Şeytan insanlığa verilen gücü gasp etmişti ve insanlar maddi dünyaya bağımlı hale gelmişti. Sonra karanlığın egemenliği bizim üzerimizde yetki sahibi olup Rab’bin ölümü ve yeniden dirilişine kadar gururla üzerimizde hakimiyet sürdüler. Sonra Kurtarıcımız mezardan kalktı ve şeytan ile onun emrindeki kötü ruhları mahvederek sonsuz bir yenilgiye uğrattı. Böylece onların ellerindeki tüm gücü geri aldı.

 

Rab dirildiğinde rüya gibi bir şey olmuştu (Mezmurlar 126:1). Adem’in düşüşüyle çok şey kaybetmiştim ama şimdi Mesih tarafından kurtarıldık ve günahlarımızdan temizlendik. Her şey değişti. Zekeriya bizi kaleye dönmeye çağırıyor. Artık zayıf değiliz. En Yüce Olan’ın kalesinde yaşamak üzere güçlendiğimizi ilan edebiliriz.

 

Peygamber önceki ayetlerde Rab’bin halkına zulmedenlerle ilgili neler yaptığından bahsediyor. Burada adı geçen uluslar ellerinden yetkileri alınmış karanlık güçlerin sembolleridir.

 

Tıpkı Rab Tanrı’nın Eyüp için yaptığı iş harikaydı. Eyüp düşüşünden sonra mahvolmuştu çünkü düşmanın eline düşmüştü. Düşman Eyüp’e istediği her şeyi yapabiliyordu. Rab ona yaptığı gibi bize de şeytanın hayatımıza girdiğinde bizden çaldıklarının iki katını verecektir. Düşüşümüzde kaybettiklerimiz İsa Mesih’in zaferinde iki katıyla bize iade edilecektir.

 

Başımıza gelen talihsizliklerden dolayı ağlayıp sızlanmanın anlamı yoktur çünkü bizi bekleyen şey kaybettiklerimizin iki katıdır. İkinci Adem sayesinde ilkinde kaybettiğimiz her şeyin iki katını alacağız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares