Günün Mesajı

06/06/2016 - YUMUŞAK HUYLU OLMANIN ÖNEMİ

Ne mutlu yumuşak huylu olanlara!
Çünkü onlar yeryüzünü miras alacaklar.

Matta 5:5

Rab’bin egemenliğinde zorbalık kabul edilebilir bir davranış değildir. Rab’bi henüz Kurtarıcısı olarak kabul etmemiş olanlar kişileğimizin ne kadar değiştiğini fark ediyor olmalılar. İçimizde yaşaması gereken Mesih’tir, insanlara bağırarak ya da onlarla kavga ederek işlerini çözmeye çalışan eski adam gitmelidir.

 

Rab’bin Kutsal Ruh’una teslim olanlar ve O’na hizmet edenler çok büyük bir ödül alacaklar: Rab’bin vaat ettiği ülke Mesih’in Ruhuna boyun eğenlerin olacaktır. İsa ‘yumuşak huylu ve alçakgönüllü’ olduğunu söylemiştir (Matta 11:29). Bizim de böyle olmamız gerekiyor. Hristiyan olmayanlar Mesih ile bir olduğumuzu gördüklerinde bunu daha çok takdir ederler. Bu aptallık yapmıyor oluşumuz ve En Yüce Olan’a hizmet etmemiz demektir.

 

Yumuşak huylu olmamız için birkaç sebep var. Bunlardan biri insanlar tarafından daha iyi karşılanacak olmamız. Diğeri de barışçıl ve sakin bir hayat yaşamadığımızda ruhumuza verdiğimiz zarardır. Dahası, Mesih’in öğrencileri olarak kayıp kişiler bizde O’nun mesajını okuyabilmelidir (2. Korintliler 3:2).

 

Bir baba çocuklarının yaşam tarzında görülebilir. Bizler Rab’bin benzeyişinde yaratıldık. Herhangi birimiz saldırganlaşır ya da yeniden doğduğu halde zorbalığa devam ederse, dışarıdaki insanlar Rab’bin iyi bir temsilini göremezler. Diğer türlü olduğunda ise insanlara iyi tanıklıklar veririz ve bizi otlakçılar olarak değil, kutsallar olarak görürler. Kişiliğimiz ve karakterimiz aracılığıyla İsa ile birlikte yürüyüp yürümediğimizi anlayabilirler.

 

İsa’ya ait olmaya ve O’nun içimizde yaşamasına izin vermeden önce, henüz O’nu tanımayan insanlar gibi davranıyorduk. Birçok kişi haklarını almak için bağırıp çağırıyor ve kavga ediyor. Ama bizler bizim olanı bize veren bir gücün olduğunu biliyoruz.

 

Sadece Rab’be teslim olanlar yeryüzünü miras alacaklar. Yalan söyleyenler ya da Rab’bin işine yalan dolan karıştıranlar dışarıda kalacaklar. Rab’bin çizgilerinin dışında varlık sahibi olmaktansa orta halli yaşamak daha iyidir çünkü Rab’bin işini yapanların alacağı ödül çok daha büyük olacaktır.

 

Müjde Tanrısal vaatlerin olduğu ülkedir. Orada ihtiyacımız olan her şeyi bulabiliriz. Ama sadece Mesih’in ruhuna boyun eğenler onu miras alacaklar. İsa bizim her konuda rol modelimizdir. O yumuşak huylu ve alçakgönüllüdür. Bu yüzden biz de farklı bir tavıra sahip olamayız. Gerektiğinde sert olabilmeliyiz, ama her zaman bunu nezaketle ve Rab’bin hizmetkarlı olmayı terk etmeden yapmalıyız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares