Günün Mesajı

08/06/2016 - TÜM YÜREĞİMİZLE SEVELİM

“Beni sevdiği için
Onu kurtaracağım” diyor RAB,
“Beni iyi tanıdığı için
Ona kale olacağım.

Mezmurlar 91:14

Rab’bi sevmenin Onun buyruklarını bilmek ve yerine getirmek olduğunu öğrenmiştik (Yuhanna 14:21). Bunu yapanlar için verilmiş bazı vaatler vardır çünkü böyle bir tavır bizi bereketli zaferliler yapar. Rab’bin bize yapmamızı söylediği şeyleri yapmak otomatik olarak faydalı sonuçlar doğurur. Ama Rab’be tüm yüreğiyle hizmet edenler daha da büyük bir ödül alırlar. Bunun için tek bir şey gereklidir ve onu seçmemiz gerekiyor.

 

İsa bize Rab’bi sevmenin Onun buyruklarını bilmek ve yerine getirmek olduğunu öğrettiğinden beri, birçok kişi Rab’bi yalnız lafta değil, gerçekte sevmeye başladı. Bunu yapanlar Rab’bin açığa vurduklarını gerçekleştirmenin önemini de keşfettiler. Rab’bin buyrukları bizim yararımızadır. Sadece Rab’bin kendisine bu şekilde hizmet edilmesini istediği için değildir. Aslında Rab’be hizmet etmek Onun bereketlerinin bolluğunda yaşamak demektir.

 

Kutsal Yazılardaki tüm vaatler, bu vaatlerin kendilerine verildiğine ikna olmuş kişilere aittir. Tekrar ve tekrar Rab insanlar arasında ayrım gözetmediğini bildirmiştir (Elçilerin İşleri 10:34, Romalılar 2:11). Rab bereketlenmek isteyen herkesi bereketler. En Yüce Olan rab her zaman Ona inanma cesareti gösterenlere verdiği sözleri yerine getirir. Malesef bu birçok dostumun dindar oldukları halde yapmadığı bir şeydir. Umarım tüm dindar insanlar dindarlığı bırakıp Rab’bin Sözünün uygulayıcıları olurlar!

 

Bir insan kendini Rab’bin onu gördüğü gibi gördüğünde ve Rab’bin her zaman olduğunu söylediği gibi olduğunda, Sözde tarif edilen bereketliler gibi olur. Rab’bin belirli belirsiz bir varlık olmadığına ve verdiği tüm sözleri tutacağına inanmalısınız. Rab insanları başarılı yapmaya karar verdiği için bereketlerini onlara sunmaz, insanlar Rab’bin talimatlarına uymaya karar verdikleri için bunu yapar.

 

Rab’bin buyrukları çok güçlüdür. Onları yerine getirmeye karar veren kişi, bunu adanmışlıkla yapmasa bile fark edecektir ki, Baba’nın buyruğuna uyma eylemi bile başlı başına bir berekettir. Rab’bi dinlemekten keyif alanlar, ödüllerinin daha büyük olacağını da keşfederler. Bu kişiler yüksek kulelere yerleştirilirler ve şeytan onlara dokunamaz.

 

Rab bizden sadece bir şey istiyor: Onun bizim için en iyi olan şeyi istediğine inanmamızı istiyor. Rab’bin buyrukları Onun isteğini yerine getirenler için en iyisidir. Eğer sözü aracılığıyla bize bildirdiklerini yerine getirmeyi seçen insanlar olursak, daha da fazla bereket alan kişiler olacağız.

 

İsa’nın sevgisiyle,