Günün Mesajı

09/06/2016 - GERÇEK YİYECEK BİZE VERİLDİ

Kendisinden korkanları besler,
Antlaşmasını sonsuza dek anımsar.

Mezmurlar 111:5

Rab’den korkanlar, ruhu güçlendiren, yüreğe iman veren ve insanı zafere götüren yiyecekten yiyebilirler. Bu yiyecek İlyas’a 40 gün boyunca yürüme gücü vermiştir ve o şimdi sonsuza dek bizim elimize teslim edilmiştir. Açlığı Rab tarafından doyurulanlar her savaşa hazırdır çünkü Rab asla İsa’nın kanıyla yapılan antlaşmaları unutmaz. Sonsuz Antlaşmasında bize güvencesini verdiği şeyleri bizler de unutmamalıyız (İbraniler 4:14-16).

 

Ruhumuz da güçlü kalabilmek için bedenimiz gibi günde birkaç kez beslenmeye ihtiyaç duyar. Ama Rab’den ruhumuzu beslemesi için yiyecek istememize gerek yoktur çünkü bu yiyecek bize zaten verilmiştir ve ona uzanmamızı beklemektedir. Yapmamız gereken hayat kaygılarımız, varlığın çekiciliği ve açgözlülüğün bizi gerçek ekmekten uzaklaştırmaması için dikkatli olmak ve dua etmektir (Matta 13:22).

 

Peygamber İlyas Göksel Ekmeği yiyip 40 gün boyunca başka ekmek yemeden yürümüştü. Eğer birisi bir günden daha fazla oruç tutarsa, bunu uzanarak yapsa bile güçsüz hisseder. Birkaç gün boyunca bu şekilde enerji harcayan birisi yere yığılmamayı başarsa bile ciddi sorunlar yaşar. Ama peygamber Rab’bin Ekmeği ile beslenmişti ve oruçluymuş gibi başka bir şey yemeden günlerce yürüyebilecek gücü bulmuştu. Göksel yiyeceğin bize verdiği bu olağanüstü gücü bir düşünün.

 

İsa bize kendisinin gerçek yiyeceği verdiğini söylemiştir. En iyisi de bu yiyecek bizim elimizin altındadır ve onunla hiçbir eksiğimiz olmaz. Bu yiyecek olmadan birkaç gününü geçirenler çok şey kaçırırlar çünkü o bu dünyada faydalı olduğu gibi, sonsuz yaşamda çok daha büyük faydalar da sağlayacaktır.

 

Son derece güçlü varlıklara karşı verdiğimiz günlük savaşlarımızda bizi güçlendirmesi için Rab kendi bilgeliğinde bu ekmeği hazırlamıştır. Bu güçler yönetimler, hükümranlıklar, bu karanlık dünyanın güçleri, kötülüğün göksel yerlerdeki ruhsal ordularıdır (Efesliler 6:12-13). Eğer bu yiyecek ile güçlendirilmezseniz şüphe yok ki çok sayıda savaş kaybedersiniz. Şeytanın ayartılarına karşı verdiği mücadelede İsa’nın kullandığı ekmek buydu.

 

Bu mesajın başlangıcında Rab’bin asla İsa’nın kanında yapılan antlaşmaları unutmadığını söylemiştik. Mesih’I hayatımıza kurtarıcı ve Rab olarak aldığımızda bu sonsuz antlaşmanın bir parçası oluruz ve bununla birlikte bir takım hak ve yükümlülüklere sahip oluruz. Onları öğrenmek için ise yine bu özel ekmekle beslenmemiz gereklidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares