Günün Mesajı

10/06/2016 - İNANMAK EN İYİ TUTUMDUR

Avram RAB'be iman etti, RAB bunu ona doğruluk saydı.

Yaratılış 15:6

Yapabileceğimiz en önemli şey Rab’be inanmaktır. İnanma eyleminin ifade ettiği birçok şey vardır; bu bizim Rab’bin dostları olduğumuzu gösterir, çünkü gerçek bir dost, dostuna güvenir (Yakup 2:23). Onun dostları olduğumuz gibi kullarıyız da çünkü Onun Sözünü en üstün kabul ederiz. En Yüce Olan Rab’be inanmak şeytana onun yalancı, Rab’bin ise doğru olduğunu söylemekle eşdeğerdir.

 

Diğer yandan Baba’nın bize söylediklerine inanmadığımızda sadece kötü bir iş yapmakla kalmaz aynı zamanda Şeytana da haklı olduğunu ve Rab’bin her zaman doğru olmadığını söylemiş oluruz. En Yüce Olan Rab’bin bize söylediklerine inanmak, düşündüğümüzden daha ciddi bir şeydir.

 

Rab’bin bize söylediği şeyler bizim için buyruktur ve onlar her zaman zorlayıcı olabilir, çünkü bizim için yeni şeylerdir. O’nun söylediklerine inanmamak O’na güvenmediğimizi söylemek gibidir ve bu çok ciddi bir şeydir. Eğer doğrudan ya da dolaylı olarak Rab’be güvenmediğimizi söylersek, O artık hayatımızda gücümüz ve sıkıntılı içindeyken kendisine ihtiyaç duyduğumuzda yardımcımız olmaz (Mezmurlar 46:1; Yeşaya 59:1-2).

 

Diğer yandan Rab’be güvenenler her zaman başarılı olurlar. Rab gerçek bir Baba olarak çocukları için en iyisini verir ve onların hiçbirini zor bir duruma terk etmez. O’nun ilahi isteğini kabul edenler O’ndan gelen en iyi şeyleri deneyimlerler. Bunun tam tersi de doğrudur; yani O’nu dinlemeyi reddedenler düşmanın kendilerini en kötü deneyimlere sürüklemesine izin vermiş olurlar. Düşüncelerinizde bile Rab’be inanmayı bırakmayın.

 

Dört bin yıl önce İbrahim Rab’be güvenmeye karar vermişti. Bu onun için zorlayıcı bir durumdu çünkü ülkesini bırakıp kendisine daha sonradan gösterilecek bir yere doğru yola çıkmalıydı. Yeryüzünde bir yolcu olarak dolaştı ve o şehri asla bulamadı. O şehri kuran ve inşa eden Rab’bin kendisiydi. Ama İbrahim her zaman Rab’bi yanında buldu. Şimdi göklerde cennetin güzelliklerinin tadını çıkarıyor. Eğer Tanrısal çağrıyı dinlemeye karar vermeseydi durum ne olurdu?

 

Her durumda Rab’bin Sözüne güvenin. Her söylediğini dinleyin. O’nu Rab’biniz olarak hayatınıza alın. Dostlarının dostu, düşmanlarının düşmanı olun. Rab sizi asla terk etmeyecektir. Ne zaman ihtiyacınız olursa O’na güvenebilirsiniz. Rab her zaman size yardım etmek için yakınızda olacak.

 

Göksel Baba’ya şimdi güvenin. Kutsal Yazılar aracılığıyla öğrendiklerinize inanın. Rab’bin söylediği şeyler O’nun isteğini ifade eder. Söz’e inananlar ülkenin en iyi ürünlerini yerler (Yeşaya 1:19). Siz de bu güzelliklerden faydalanın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares