Günün Mesajı

12/06/2016 - ÜLKEMİZ EŞSİZ BİR ÜLKEDİR

İçinden geçip araştırdığımız ülke çok iyi bir ülkedir.

Çölde Sayım 14:7

O gün onlara ne kadar harika bir fırsat sunulmuştu, ama bu fırsat boşa gitti çünkü birçok İsrailli yenilmiş olan şeytanın yalanlarına inanıp Rab’bin Sözüne güvenmedi. Bugün Rab’bin evindeki birçok insanın aldanmışlık içerisinde yaşıyor olması ve Sözün uygulayıcıları olmak yerine dindarlığı öğrenmeleri ne kadar huzursuzluk verici. Birçokları açıkça ya da gizlice günah içinde yaşıyor. Bize verilen ülke, yani Müjde, iyi olan her şeyi içermektedir ve İsa Mesih’I hayatımıza kabul ettiğimiz günden itibaren bu iyi şeyleri alma hakkımız vardır. Onlara öldükten sonra sahip olmayı beklememize gerek yoktur.

 

Rab Musa’ya iyi haberleri halkına ulaştırması için 12 casus göndermesini buyurmuştu. Ama onlardan sadece iki tanesi Rab’bin Sözüne saygı gösterdi ve ülkeyi Rab’bin gördüğü gibi gördü (2. Korintliler 5:7). Günümüzde bu toplulukların içinde de olmaktadır. Kürsülerden Doğru Haberler dışında her türlü şey vaaz edilebilmektedir.

 

Üzücü olan şey İsraillilerin İbrahim’in, İshak’ın ve Yakup’un yaptığı gibi yapmamalarıdır. Bunun yerine onlar yenik olan şeytana kulak verdiler, onun ağzından çıkan, karanlığın egemenliğinde uydurulmuş yalanlara inandılar. Elbette her duyduğumuza inanacak kadar saf olmamalıyız, ama bir sözü veren Babamızsa, Ona inanmak görevimizdir.

 

En kolay ve en verimli öğüt, yani Rab’bin söylediklerine inanmak, bir kenara bırakılırken, Rab’bin halkına nasıl bu kadar saçmalık öğretilebiliyor? Bunun sonucu olarak Rab’bin kilisesinde her türlü rezillikleri, yoksullukları ve günahları görüyoruz (Yeremya 2:13). O evinin bir dua evi olarak anılacağını söylemişti, ama bütün dünyada bu yerler dua evi dışında her türlü şeyle anılmaktadır (Yeşaya 56:7).

 

Tüm toplantılarımız canlı olmalı ve Rab orada kesintisiz olarak etkin olmalıdır. Toplantılarımızda satış tekniklerinin, kısıtlı insan bilgisinin ya da pazarlama stratejilerinin yeri yoktur; bunlar asla kararlarımızı etkilememelidir. Rab ona ait olanların kendisinin sesini duymak istedikleri zamanları özler.

 

Bazıları günahta yaşarlar ve bunu meşrulaştırmaya çalışırlar. Ama 1. Korintliler 6:9’daki ‘aldanmayın’ ve 1. Petrus 1:16’daki ‘kutsal olun’ tavsiyeleri hala yürürlüktedir. Sağduyulu olanlar bu şekilde yaşarlar.

 

Ülkemiz eşsizdir ve felsefki ya da dinsel tüm gerçekliklerden daha güçlüdür. Elçi Pavlus Müjde’nin anlamını şu ifadelye özetler: ‘’Rab’bin Gücü’’ (Romalılar 1:16). Bu Tanrısal gücü sadece öldükten sonra görmek için beklemeyin. Bu ülkede potansiyeliniz Rab’de devasa bir boyuttadır. Onunla bir olun, sanki Rab’bin bizzat kendisi o eylemi yapıyormuş gibi hareket edin. Gözlerinizi açık tutun ve sizden beklediği şeyleri görün.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares