Günün Mesajı

13/06/2016 - RAB’Bİ SINAYIN VE GÜVENİLİR OLDUĞUNU GÖRÜN

Tanrınız RAB'bin Tanrı olduğunu bilin. O güvenilir Tanrı'dır. Kendisini sevenlerin, buyruklarına uyanların bininci kuşağına kadar antlaşmasına bağlı kalır.

Yasa’nın Tekrarı 7:9

Bunu daha önce hiç deneyim ettiniz mi? Rab çok sayıda durumda sizin test edilmenize izin vermiştir ama siz onun Sözünü dinlemeyip düşmanın sizi sürüklemesine izin vermişsinizdir. Rab ona kulluk eden herkesin bunu korkuyla değil, tüm yüreğiyle yapmasını istemektedir çünkü O halkından kendisinin güvenilirliğini sınamasını ister. Bu yüzden Rab’bin gücünün uygulayıcıları olmalı, devamlı bir şeylerde şikayet eden bir avuç ezik olmamalıyız. Rab’den olanlar sınavlarının zorluğunu umursamazlar ve Rab’be hizmet eden birinin iyiliği için kendi yaşamlarını bile riske atarlar. Ama doğruyu söylemek gerekirse Tanrısal rehberliği izleyenler hayatlarını riske atmıyorlar, onlar yalnızca Rab tarafından kullanılıyorlar.

 

Baba’nın isteği Onun güvenilirliğini deneyim etmemizdir. Rab ile yürümeye başladığımızda ve Onun sözüne inandığımızda cesaretle dolar, karşımıza çıkan engelleri gerçekten de Ona ait olduğumuzu ve Rab’bin tüm sözlerini tuttuğunu gösteren fırsatlar olarak karşılarız.

 

Her Şeye Gücü Yeten’in bilgisi dahilinde olmadan başımıza hiçbir şey gelmez. Özellikle de düşmanın hazırladıkları şeyler bize etki etmez. Bu yüzden eğer Rab ile birlikte hareket ediyorsak Onun yönlendirmelerini duyarız ve sonunda tüm zorluklardan zaferliler olarak çıkarız. En Yüce Olan Rab’bin bize ulaşmasına izin verdiği zorluklar Ona güvendiğimizi ispatlamamız için bize sunulan fırsatlardır. Böylece ölsek dahi yaşarız (Yuhanna 11:25).

 

Sakin zamanlarda Rab’be inandığımızı söylemek kolaydır, ama denenmeler geldiğinde Rab’bin bizi umursamadığını düşünebiliriz ve Ona gerçekten güvenip güvenmediğimizi göstermemiz gerekebilir. O da kim olduğunu bize kanıtlayacaktır.

 

Zorluklardan kaçmayın. Başımıza gelen her şey Rab’bin bize Onun sözüne inanmamız ve Ona her şeyden çok güvenmemiz için sunduğu fırsatlardır (Markos 5:36).

 

İmanda büyüyenler ruhsal olarak olgunlaşmamış kişiler gibi davranmamayı öğrenirler çünkü olgun olmayanlar bereketler için devamlı yalvarırlar. Aslında onlar için dua etmek Rab’bin önünde ağlamak ve Ona yaşadıkları tüm sıkıntıları anlatıp sızlanmak demektir. Ama imanda büyüyenler bereketlerini ellerine almayı bilirler ve gerçekten de Rab’bin çocukları gibi davranırlar (Filipililer 2:12).

 

Rab ile paydaşlık içinde yaşayın. Hiçbir mücadeleden kaçmayın ve her sorunu büyüyüp zafer kazanmak için bir fırsata dönüştürün. Size verilen tüm görevleri Baba’ya olan sevginizi ispatlamak için bir fırsat olarak görmelisiniz. Onun bu buyruğunu yerine getirerek imanda büyüyeceksiniz

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares