Günün Mesajı

14/06/2016 - RAB’BİN REHBERLİĞİNİ İZLEYİN

Yeşu halka şu buyruğu verdi: “Savaş naraları atmayın, sesinizi yükseltmeyin. ‘Bağırın’ diyeceğim güne dek ağzınızdan tek bir söz çıkmasın. Buyruğumu duyunca bağırın’’.

Yeşu 6:10

Rab’be hizmet eden birisi Rab tarafından kullanılırken onu asla sorgulamamalıyız. Eriha’nın ele geçirilemez olduğu düşünülüyordu, ama Yeşu Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin sesini dinliyordu. Bunun kanıtı Rab’bin halkının tek bir söz bile söylemelerini yasaklamasıdır. Çünkü sadece Rab’bin adamının onlara vereceği talimatlara güvenmeleri gerekliydi. Sonra Tanrısal buyruklara sıkıca uyuldu ve duvarlar yıkılmaya başladı. Rab’bin halkının kumandanı Yeşu dünyadaki başka hiçbir kumandan kullanamayacağı bir strateji kullanarak şehri tek bir adam bile kaybetmeden ele geçirdi. İsrailoğulları tek kayıp vermeden saatler içinde düşmanın üstesinden geldiler. Aynısı bizim için de geçerlidir: Tanrısal talimatları izleyenler Rab’bin duvarları delip geçtiğini görecekler.

 

İsrail topluluğunun En Yüce Olan Rab’bin buyruklarına uyması çok da kolay olmamıştı. Vaazlarım sırasında kardeşlerimin kulaklarını Rab’bin söylediklerine vermelerini sağladığımda birçok mucize gerçekleşiyor. Ama Rab’be sadakatle hizmet eden birini sorgulamak iyi değildir. İnsanın kendi yolları Rab’bin planının yürümesine engel olur (Yeşaya 55:8). Bu nedenle imanla hareket ederken hiç olumsuz yorum yapmamalıyız (2. Korintliler 5:7). Sadece göksel rehberliği izlemeliyiz çünkü Rab’be itaat zafer getirir!

 

Tüm bu insanları ağızlarını kapalı tutmaya ikna etmek bu işin en zor kısmıydı ama gerekliydi. Bizim de insan aklımızın argümanlarını susturmamız ve sadece Rab’bin Sözünün söylediklerine dayanmamız gereklidir. Bu olayda Rab’be itaat, Rab’bin gücünün şehrin büyük duvarlarını sarsmasını ve yıkmasını sağlamıştı.

 

Dünyadaki hiçbir general Yeşu’nun yaptıklarının aynısını yapamazdı çünkü onun strateji göksel rehberlik tarafından sunulmuştu. Tanrısal rehberliği izleyen herkes başarılı olur. Eğer İsrailliler insan aklını izleselerdi belki yine Eriha kentini ele geçirebilirlerdi ama çok kayıp verirlerdi. Ama Rab’bin yönlendirişi izledikleri için tek bir tanesi bile ölmedi.

 

İlerlediğiniz yolda önünüze kaç tane duvar çıkarsa çıksın, onlar ne kadar kalın duvarlar olursa olsun fark etmez. Sözün size söylediklerini dinleyin ve ilerleyin. Rab’bin söylediklerine ne bir şey ekleyin, ne ondan bir şey eksiltin. Çünkü İsa cehennemin kapılarının onun kilisesine üstün gelemeyeceğini söylemiştir (Matta 16:18). Bu nedenle cesur olun ve size söylenene inanmaya cüret edin. İnsanın bilgisini Rab’bin bilgisiyle kıyaslamayın. Rabbimiz her şekilde daha üstündür.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares