Günün Mesajı

15/06/2016 - SİZİN VE EV HALKINIZIN KURTULUŞU ELLERİNİZDE

RAB'bin Ruhu Otniel'in üzerine indi. Otniel İsrailliler'i yönetti, onlar için savaştı. RAB Aram-Naharayim Kralı Kuşan-Rişatayim'i onun eline teslim etti. Artık Otniel ondan daha güçlüydü

Hakimler 3:10

İsraillilerin Rab’bi unuttukları, oğullarına başka halkların kızlarını aldıkları ve kızlarını onların oğullarına verdikleri günler zor günlerdi. Bunun yanında İsrail başka halkların tanrılarına tapma noktasına dahi geldi. Mezopotamya kralının ellerine geçtiler ve bu kral onlara sekiz yıl boyunca hükmedip zulüm etti. Ama Rab’be yakardıklarında En Yüce Olan Rab onlara bir kurtarıcı gönderdi. Kenaz oğlu Otniel İsrail’i özgürleştirdi. Rab’bin bu hizmetkarının zafere ulaşmasının tek nedeni ise Rab’bin Ruhu tarafından donatılmış olmasıydı.

 

Yeşu ölür ölmez İsrailliler büyük zorluklardan geçmeye başladılar. Rab ile ilgili konuları hor görmeye başladılar ve kısa bir süre içinde Kuşan-Rişatayim tarafından zulüm görmeye başladılar. Miras alıp üzerinde yaşadıkları toprakların halkları ile akrabalık ilişkileri kurmamaları yönündeki tavsiyeyi dinlemedikleri için şeytana kapı açmış oldular.

 

Bugün de birçok insanın gözlerini açması gerekiyor çünkü Rab’bin sözüne yönelik her itaatsizlik düşmanın onları ele geçirmesine sebep olur. Bu çağlar boyunca böyle olmuştur. Ama bazı insanlar zaman ilerledikçe belli buyrukların geçersiz olduğunu düşünüp Rab’bi dinlememek için mazeretler uyduruyorlar. Ama her zaman geçerli olan şudur ki, hak edilmemiş lanet tutmaz (Süleyman’ın Özdeyişleri 26:2).

 

Yanlış yolları izleyen İsrailliler yabancı ulusların ilahlarına tapacak kadar ileri gittiler. Bir insanın uyuşturuculara, fahişeliğe, eşcinselliğe ya da dürüst olmayan davranışlara yönelmesi şans eseri olmaz. Bir kapı açıldığında şeytan oradan girip öldürür ve yok eder (Yuhanna 10:10). Bu yüzden sadece samimi tövbe bizi şeytandan kurtarabilir.

 

Mezopotamya kralı, Tanrısal yardımdan mahrum kalan İsrail’i sekiz yıl boyunca yönetti. Eğer gözlerini açıp Rab’be yakarmasalardı bu süre çok daha fazla uzayabilirdi. Bugün hapisteki akrabalarını ziyaret eden ya da onları toprağa gömen ailelerin de Rab’be yönelip kurtuluş için yakarmaları gerekmektedir.

 

Rab’be yakardıklarında Rab Otniel’i gönderdi ve o da Rab’bi arayıp Ruh ile doldu. Bu nedenle Rab’bin bu hizmetkarı halkını özgürlüğe götürmeyi başardı. Tıpkı İsrail’in bu kurtarıcısı gibi siz de şeytanın yuvanızdaki haince işlerine devam etmesine izin vermeyin. Rab Ona ait olanların özgürleşmesi için gereken her şeyi yapacaktır. Ama hem sizin hem de ev halkınızın kurtuluşu için yüreklerinizi açıp Onu çağırmalısınız. Bu kurtuluş vereceğiniz bu karara bağlıdır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares