Günün Mesajı

16/06/2016 - RAB’BİN BUYRUKLARI İSABETLİDİR

“Yarın bu saatlerde sana Benyamin bölgesinden birini göndereceğim. Onu halkım İsrail'in önderi olarak meshedeceksin. Halkımı Filistliler'in elinden o kurtaracak. Halkımın durumuna baktım; çünkü haykırışları bana ulaştı.”

1. Samuel 9:16

Rab karmaşa yaratmaz. Bu nedenle O konuştuğu zaman şüpheye yer yoktur. Eğer Rab’bin size bir şey söylediğini ama onu anlamadığınızı düşünüyorsanız, bunu unutun gitsin. Çünkü O Sözü aracılığıyla konuşur ve O konuştuğu zaman yüreğinizde eminlik duyarsınız. Sözü dinlemeye başladığınız günden itibaren Rab’bin yaşamınız için yaptığı planı da öğrenirsiniz. Bu yüzden dua edin ama işe de koyulun. Eğer devamlı beklemede kalırsanız kendinizi kandırmış olursunuz. Yüreğinize bildirilen söz Tanrısal işi başarabilmeniz için gereken gücü size sağlar.

 

Bizi yeryüzünün tozundan yaratan Yaratıcı bizim kapasitemizi de bilir. O bize bir konu hakkında konuştuğu zaman bunu açıkça yapar. Onun egemenliğinin gizemlerini bilmemizi sağlar. Ama Rab’bin size bir görev verdiğini ama bu görevin ne olduğunu ya da nasıl yapacağınızı bilmediğinizi düşünüyorsanız, bunu unutun gitsin çünkü Rab asla kafanızı karıştırmaz.

 

Rab geçmişte çeşitli şekillerde konuştu, şimdi ise Sözü aracılığıyla konuşuyor. Kutsal Kitabı okurken ya da vaaz dinlerken gözlerinize belli bir şey takılırsa ya da dikkatinizi belli bir şey çekerse, Rab’bin sesi yüreğinize sevinç verir. Günah işlediğimizin farkına varmış olsak bile Rab’bin kınamasının bizim iyiliğimiz için olduğunu biliriz. Üzüntünün ortasında ayartıdan kurtulacağımız için bir sevinç duymaya başlarız.

 

Bir başka önemli gerçek de Her Şeye Gücü Yeten Rab’bin ne acele ettiği ne de geç kaldığıdır. Bugün O insanları kendisine yakın ya da uzak gelecekte hizmet etmeye çağırabilir. Elbette Rab’be dua etmeli ve söylediklerini yapmamız için bizi daha çok yönlendirmesini istemeliyiz, ama oturup yerimizden hiç kalkmamak tamamen yanlış bir tutumdur. Yapılacak doğru şey dua ettikten sonra kalkıp çalışmaya başlamaktır. Rab’bin sözüne inanan ama acele eden ya da hayatı boyunca bekleyenler yanılırlar. Çünkü bir kez yola koyulduğumuzda yeni talimatlar bize yolda verilecektir.

 

Rab’be evet demeye korkmayın ve rüzgarı gözleyip durmayın (Vaiz 11:4). Eğer duyduğunuz şeyin Rab’bin isteği olduğundan eminseniz harekete geçin ve Rab önünüzdeki kapıları sizin için açsın. Eğer biri size zarar verirse incinmeyin. Çoğu zaman bir sorunun bize Rab tarafından gönderildiğini düşünürüz ama aslında Rab bunun böyle olmadığını görmemiz için başkalarını kullanmaktadır. Rab’be dürüstçe hizmet edenler başlarına gelebileceklerden korkmazlar. İster övgü ister eleştiri alsın bununla hiç ilgilenmez çünkü onu yönlendirenin Rab olduğunu bilir. O yalnızca kendisine söyleneni yapmaktadır. Sözün unutkan bir dinleyicisi değil, uygulayıcısı olmak, Rab’bin işini başarmanın sırrıdır (Yakup 1:22).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares