Günün Mesajı

19/06/2016 - SONSUZA KADAR KALACAK MEYVELER

Sonra ekledi: ‘’‘Kaynanana eli boş dönme’ diyerek bana bu altı ölçek arpayı da verdi.’’

Rut 3:17

Rab bizim için yaptığı bütün işlerin yanı sıra, bize bağlı olanlara eli boş gitmemizi de istemez. Kurtarıcımız Mesih gibi Boaz da Naomi’nin alması gerekeni Rut aracılığıyla göndermişti. Bizim de buna benzer yapmamız gereken birçok şey var. Mesih’in tarlasına gidip hasada bırakılmış ya da yere düşen mısır koçanları gibi onları toplamalıyız. Sadece kiliseye gidip dinlediğimiz vaazdan keyif almak yeterli değildir. Söze kulak vermeli ve bize karşılıksız olarak verileni almalıyız. Bu yüzden bilge olun ve Rab’bin verdiği en güzel şeyleri alın. Çünkü Rab ile olan karşılaşmanız sonraki nesillerinizde de meyve verecek ve bu meyveler sonsuz yaşama kadar sizi takip edecektir.

 

Rab asla bencilliği onaylamamıştır. O bizi başkalarını da bereketleyebilmemiz için bereketler. Ev halkıyla ilgilenmeyenin imansız birinden daha kötü olduğunu hatırlayın (1. Timoteos 5:8). Eğer Baba hayatlarımızı sadece kişisel olarak bereketleseydi, yalnızca kendimizi düşünmeye bizi teşvik ederdi. Ama Boaz’ın Rut ile kaynanası için yaptığı şey gibi, Rab de bize bereketlerini sevdiğimiz insanları bereketlememiz için verir. Kendimiz ve ev halkımız için kurtuluş sağlamak Kutsal Kitabın bir buyruğudur (Elçilerin İşleri 16:31).

 

Mesih benzeri bir figür olarak Boaz Rut aracılığıyla Naomi’yi kurtarmıştı. Rab’bin aile ve toplum üyelerimize yapmak istediği de budur. Sözde bulduğumuz yiyecekler tüm ev halkımız içindir.

 

Boaz yalnızca iyilik etmiş olmuyor, aynı zamanda yazılı olan buyruğa uyuyordu. Bizim de bunu yapmamız gereklidir. Hareketlerimizin Rab tarafından belirlenen yönergelere uygun olması bizim için çok iyidir ve Tanrısal amaca hizmet eder. Sözde buyrukları yerine getirmek için gereken rehberliği buluruz. Ve bu sayede ödüllendirileceğiz.

 

Rab’bin evinde olmak, ibadetlere katılmak ve son derece önemli olan vaazları dinlemek ne kadar da güzeldir! Ama yere düşen veya hasada bırakılmış demetleri toplamak ödüllendiricidir, çünkü Rab bunların onlara ihtiyacı olanlara ait olduğunu buyurmuştur (Yasa’nın Tekrarı 24:19). Yapmamız gereken buna benzer birçok şey vardır, onları bulmak için Mesih’in tarlasına gidip yere düşenleri ya da ihtiyacı olanlara bırakılanları toplamalıyız.

 

Boaz’ın yaptığı şey Naomi’nin onun yasaya saygısı olduğunu görmesini sağlamıştı. O da bereketin tamamlanması için Rut’a Boaz’ın yanına gitmesini söyledi. Bir süre sonra Rut Kral Davut’un büyük büyük annesi olacaktı. Benzer şekilde, sevgili kardeşler, Söz ile olan karşılaşmanız ve ona kulak vermeniz torunlarınızda birçok meyve verecek ve bu meyveler sonsuza kadar kalıcı olacaktır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares