Günün Mesajı

20/06/2016 - BİZİ ONURLANDIRANI ONURLANDIRMAK İYİDİR

Kral, “Bu yaptıklarından dolayı Mordekay nasıl onurlandırıldı, ona ne ödül verildi?” diye sordu. Hizmetkârlar, “Onun için hiçbir şey yapılmadı” diye yanıtladılar.

Ester 6:3

Her zaman iyi tohumlar ekin çünkü bir zaman sonra onların ürünlerini biçeceksiniz. Rab bize bir şeyi açıkladığında bunu kendimize saklamamız için değil, ışığa getirmemiz için yapar. Eğer birisi size bir iyilik yaptıysa onları ödüllendirmeyi unutmayın. Minnettarlık Rab’bin çocuklarının her zaman hissettiği bir şey olmalıdır. Eğer birisinden sizin için dua etmesini rica ederseniz, onlara teşekkür etmeyi unutmayın. Eğer o kişinin duası sonuç verirse Rab’be teşekkür edin ve O’ndan aracı kişiyi daha fazla kullanmasını isteyin. Bu kişiye teşekkürlerinizi sunun. Bizi onurlandıranı onurlandıralım (Romalılar 13:7).

Öfkeli anlarınızda bile kötü tohumlar ekmeyin. Onlar kendi ürünlerini verecek ve size kötü sonuçlar döndürecektir. Ne ekerseniz onu fazlasıyla biçersiniz (Süleyman’ın Özdeyişleri 30:32-33). Eğer iyi tohumlar ekersek Göksel Baba bizi hayal kırıklığına uğratmaz. Rab ya da O’nun aracılığıyla başka birisi bizi ödüllendirecektir. Hayatımızda kesin olan şey mutlaka ektiğimizi biçeceğimizdir (Galatyalılar 6:7-8). 

Öğrendiğimiz tüm bilgilerin bir amacı vardır. En azından dua etmeli ve bize açıklanan bilginin ışığında düşmanın eylemlerine engel olmalıyız. Birisini uyarmamız gereken durumlar olabilir; Mordekay’ın kralın suikastıyla ilgili planı duyması böyle bir olaydı (Ester 2:22). Rab’bin bize açıkladığı her şey ışığa getirilmelidir.

Kral Ahaşveroş hayatını kurtaran bu Yahudiye minnettarlığını göstermek istemişti. Aynen bu şekilde, hayatımız için aracılık etmesini istediğimiz bir kardeşimize de vaktini ayırdığı, imanını kullandığı ve bereket almamız niyetiyle dua ettiği için teşekkürlerimizi sunmalıyız. Minnettarlığını göstermemek doğru olmaz.

Sahibi Filimon’dan kaçan ve elçi Pavlus’un hizmeti altında iman eden köle Onisimos için Pavlus sahibinden eski kölesini bir kardeşi olarak görmesini rica etmişti. Eğer Onisimus bir haksızlık etmişse veya ona bir borcu varsa, bu Pavlus’un hesabına sayılacaktı ünkü Filimon yaşamını ona borçluydu (Filimon 1:18-19).

Gerektiğinde bir kardeş bir başkasından maddi yaşamı için dua etmesini rica edebilir ama bu durum iyileştiğinde –ki çoğu zaman fazlasıyla iyileşir- dua rica eden kişi onun maddi yaşamı için bereket isteyene minnettarlığını göstermeyi ihmal eder. Gerçek bir Tanrı adamı olan Davut böyle yapmamıştı. Yağmalanan malları getirdiğinde Yahuda’nın ileri gelenlerini hatırlamış ve onlara armağanlar sunmuştu (1. Samuel 30:26).

Birisinden sizin için dua etmesini istediğinizde ve o konuda Rab’den bir cevap aldığınızda, en azından o kişiye teşekkür etmeli ve Rab tarafından ödüllendirilmesi için dua etmelisiniz. Bize yardım etmeye gönüllü olanları onurlandırmak iyidir çünkü bunu yaptığımızda da bereket alırız (Luka 6:38).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares