Günün Mesajı

25/06/2016 - İLACIMIZ ANTLAŞMAMIZDIR

Yöneticinin öfkesi sana karşı alevlenirse,
Yerinden ayrılma;
Çünkü serinkanlılık büyük yanlışları bastırır.

Vaiz 10.4

Yönetici bir ülkenin en yüksek yetkilisidir. Eğer farkında olarak ya da olmayarak yaptığınız bir yanlışı veya hayatınızdaki bir kusuru öğrenirse, yerinizden ayrılmamalı, Mesih’in yanında kalmalısınız. Çünkü bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey budur. Ne zaman bu dünyanın ruhuna ayak uydurursanız, bir soruşturmayı atlatmak için entrika çevirirseniz, veya davanın yürümesine engel olursanız, karanlığın gücünün size sıkıntı vermesine izin vermiş olursunuz. Yapılacak doğru şey Rab’bin önüne gelmek ve O’na neler olduğunu anlatmak, O’nun katından yardım istemektir. Çünkü Tanrısal bilgeliği kullanmak başınıza gelebilecek birçok kötü şeyden sakınmanın en büyük sırlarından biridir.

 

Yetkililere karşı uysal olmalıyız. Eğer Sezar bizi yargılamaya karar verirse kaçmamalıyız; haklı ya da haksız olması fark etmez. Eğer ki biz haksız çıkarsak, böyle yapmayı istememiş olsak bile, yanlışlarımızın bedelini ödemeliyiz. Durum her ne olursa olsun dua ile Rab’be dönmeli ve O’na yaptıklarımızı hiçbir kısmını saklamadan anlatmalıyız. Çünkü O’ndan saklayabileceğimiz hiçbir şey yoktur. Yaptığımız tüm yanlışları itiraf etmeliyiz.

 

Rab’bin Sözüne göre bir yanlışa düşmüş olsanız bile asla yerinizden ayrılmamalı ve serinkanlılığınızı korumalısınız. Yapılacak doğru şey yanlışını kabul etmek, günahını tüm detaylarıyla itiraf etmek ve Rab’bin merhametini dilemektir. Parmağınızı başka birine doğrultmanız iyi değildir. Ayrıca birisi size yasadışı bir şey yapmayı teklif etmiş olsa bile, bu fikri kabul ettiğiniz için onları suçlayamazsınız. Bu yüzden Rab’bin tekrar sizin yararınıza çalışmasını sağlamanın en kısa yolu yaptığınız yanlışı kabul etmektir. Ama Rab’bin çocuğu olduğunuzu unutmayın. Zaten bu sayede Rab’den yaptığınız yanlışın yükünü omuzlarınızdan kaldırmasını isteyebiliyorsunuz.

 

Bu dünyaya ait olanlarda yaşayan aldanmışlık ruhu bir günahkarın gözlerini bağlar ve o kişi hatalarını göremez. Bu hataların üstünü kapatmak için mazeretler uydurur. Yaptığı şeyler için başkasını suçlar. Ama siz En Yüce Olan’ın çocukları olduğunuz için her zaman doğru ve dürüst olun.

 

Günahlarınızla doğru bir şekilde baş etmenin tek yolu sorumluluk almak ve Kutsal Baba’dan merhamet dilemektir. Yanlışlarınızdan sıyrılmak için akıllılık yapmaya çalışmak, size daha fazla sıkıntı vermesi için düşmanın eline silahlar vermekle eşdeğerdir. Artık Rab ile özel bir antlaşmanız, Mesih’in kanıyla imzalanmış bir antlaşmanız olduğu için, bu antlaşmayı onurlandırın ve bunun alabileceğiniz en iyi tavır olduğunu göreceksiniz (1. Yuhanna 2.1,2).

 

İsa’nın kanında yapılan antlaşma acımızı dindiren ilaçtır. Bu ilaç bizi sakinleştirir, yaptığımız büyün yanlışlardan doğan öfkemizi dindirir ve Rab’bi hoşnut etmeyen bir şey yapmışsanız, Sözü onurlandığınız için Rab’bin yeniden sizin yararınıza hareket etmesini sağlar.

 

Eğer Rab’bin en iyi avukatınız olduğunu biliyorsanız, O’nu neden hor göresiniz?

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares