Günün Mesajı

01/07/2016 - RAB’BE YAKLAŞTIKÇA BUNA DAHA AZ LAYIK HİSSEDECEKSİNİZ

Ama yüzbaşı, “Ya Rab, evime girmene layık değilim” dedi, “Yeter ki bir söz söyle, uşağım iyileşir.

Matta 8:8

Rab’be yaklaştıkça buna daha az layık olduğunuzu hissedeceksiniz. Çünkü Rab’bi tanıdıkça tüm doğruluğumuzun kirli paçavralar gibi olduğunu öğreneceksiniz (Yeşaya 64.6). Bu yüzbaşı muhtemelen En Yüce Olandan korkuyordu çünkü uzun bir süredir dua ediyor, yoksullara yardım ediyor ve kiliseye sunular sunuyordu. Sonsuz Rab’bi evinde ağırlamaya layık olmadığını söylemişti. Ama birçok insan böyle düşünmüyor. İsa’nın nereye giderlerse kendileriyle gelmesini istiyorlar. Ama Rab günah işleyen birisiyle nasıl birlikte yürüyebilir? Rab’den ayrı yürüyenler kendi hatalarını göremezler ve bunun yerine genellikle etraflarında bulunan başkalarının hatalarını işaret ederler. Eğer ellerinde bunun için yeterli güç olsa onları yeryüzünden temizlemeyi isterlerdi.

 

Oysa En Yüce Olana daha yakın bir mesafede yürüdükçe kendimize bakabilir ve kim olduğumuzun gerçek resmini görebiliriz. Bu tüm günahlarımızı itiraf etmemizi sağlar. Mesela peygamber Yeşaya da geçmişte aynen böyle yapmıştı. Rab’bi gördüğünde korkudan titreyip şunları söylemişti: Vay başıma! Mahvoldum! Ben kirli dudaklara sahip bir adamım. Buna rağmen gözlerim görkemli Kralı gördü! (Yeşaya 6.1-5)

 

Kendilerini doğru, iyi ve kusursuz görenlerin gerçeği bilmesi gerekiyor (Süleyman’ın Özdeyişleri 30.12) çünkü sonsuzluğun ışığı içimizde parladığında ne kadar kötü olduğumuzu da görürüz. Bu noktada bizden daha iyi insanlar da yoktur ama Rab’bin merhametini ve lütfunu deneyim ettiğimizde komşumuza değer vermemiz mümkün olur.

 

Romalı yüzbaşı Rab’den korkuyordu, zamanını oruç tutarak ve dua ederek geçiriyordu. Sahip olduğu her şeyi gönüllü olarak diğer insanlarla paylaşıyordu. Bu yüzden Rab’den yardım istediğinde şu cevabı aldı: Rab senin sorununu bizzat kendisi çözecek. Bu adam yüreğinin temiz olduğunu ve gerçek imana sahip olduğunu göstermişti. İsa’dan bu karşılığı alınca heyecanlandı ve şaşırdı. Babamızı gerçekten hoşnut edenler O’nun tarafından kesinlikle hoşnut edilirler.

 

En Yüce Olan her zaman O’nun ışığında yürüyenleri ve O’na tüm yürekleriyle güvenenleri şaşırtır. Çünkü çoğu zaman Rab’bin ödülü o kadar büyük olur ki bu insanlar böyle bir muameleye layık olduklarını düşünemezler.

 

Kutsal Babamızdan bir aile problemlerini, maddi sıkıntılarını ya da sağlık problemlerini düzeltmesini isteyen ve bunun için dua eden birçok insan var. Ama bu insanlar eğer gözlerini yanlış olanlara çevirmişlerse, düşünceleri günahlı, şehvetli ya da daha kötüyse, Rab onlara nasıl cevap verebilir?

 

Aralarında anlaşmayan iki şey birlikte yürüyebilir mi? (Amos 3.3)

 

Hayatta Rab ile yürümekten daha güzel bir şey yoktur. Hanok Adem’den yedi kuşak önce yaşamıştı ve bu durumu ispatlamıştı. En Yüce Olanla yürümüştü ve kimse onu görmeden Rab onu yanına aldı (Yaratılış 5.24). Aynı şekilde kardeşler, siz de Rab’bin Sözünün size söylediklerini yerine getirmek için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Bunu yüreğinizin derinlerinde hissedebilirsiniz. Ruhunuzu günahkar şeyler yaparak şeytana satmayın ve  şeytanın Rab Tanrı’nın sizin için hazırladığı büyük sürprizleri sizden çalmasına izin vermeyin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares