Günün Mesajı

03/07/2016 - DÜNYANIN GERÇEKTEN İHTİYACI OLAN ŞEY

İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın.

Luka 6.31

İnsanlığın bütün sorunlarının çözümü budur. Müjde insanları değiştirmek için gelmiştir ve onun tarafından değiştirilenlerin bu da dahil olmak üzere tüm Tanrısal buyrukları yerine getirmeleri gerekir. Peki ama birisinin bizim hakkımızda kötü bir şey söylediğini duyduğumuzda ya da saygınlığımıza zarar vermeye çalıştığını öğrendiğimizde bunu hatırlıyor muyuz? İsa Mesih’in Sözünü dinleyenler kesinlikle emin olabilirler ki Rab onların yanında olacaktır. Çünkü o demiştir ki: ‘’Yeryüzü ve gökyüzü bile bir gün ortadan kalkacaktır ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır (Markos 13.31). Sadece Mesih’i dinlemek düşmanın utanmasına ve yenilmesine yeterli olacaktır.

 

Eğer hiçkimse kendisine ait olmayan bir şeyi almayı düşünmeseydi ne kadar güzel bir dünyamız olurdu değil mi? Eğer insanlar diğerlerinin evlerine, komşularının ailelerine ve birbirlerinin saygınlıklarına sahip çıksalardı bu harika olurdu! Ama bugün gördüğümüz manzara bu değil. ‘’Rab’bin halkı’’ dediklerimizin arasında bile böyle değil. Bu dünyanın prensi cennetten kovulmuş olsa da birçok insan onun sözünü dinlemeyi sürdürüyor.

 

Neyse ki bizler ayrıcalıklıyız çünkü çarmıhın güzel mesajını işittik. Bu etkileyici ve kutsal olayı duyduğumuzda yüreğimiz hislendi. Mesih bizim için çarmıhta canını verdi. Rab’bin bu görkemli sesi doğrudan yüreklerimize konuştu! Bu mesaj hayatlarımızı değiştirmeye geldi; bizi Rab’bin benzeyişinde şekillendirdi. Bu yüzden Rab hem düşmanın kötü amaçları için bizi kullanmaması, hem de tüm insanları, özellikle de iman ailemizdekileri sevmemiz için yeterli bilgeliğe sahip olmamızı beklemektedir (Galatyalılar 6.10).

 

Yukarıda geçen mesajın hayata geçirilmesi de gereklidir. İsa’nın ağzından çıkan sözü hayatımızda uygulamalıyız: İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız siz de onlara öyle davranın’’. Kutsal Babamız bizi kendi Oğlunun benzeyişinde yeniden yaratmak için bize ulaştı (Romalılar 8.29, Koloseliler 3.10). O’nda yeniden yaratılan herkes O’nun tüm buyruklarına uymalıdır.  

 

Mesih’in bedeninin bir üyesi olabilirsiniz, ama kiliseden uzaklaştıysanız ve bunu kimse bilmiyorsa, birisi sert sözlerle duygularınızı incittiğinde ya da fiziksel bir saldırıya uğradığınızda nasıl tepki vereceksiniz? Diyelim ki iftira kurbanı oldunuz, zorbalıkla karşılaştınız ya da hakarete uğradınız. Tazminat için en iyi avukatı tutmayı mı düşünürsünüz?

 

Rab’bin Sözünü hayatınıza geçirdiğinizde ve O’nun öğretilerine uygun hareket ettiğinizde, İsa Mesih’in bizzat sizin yanınızda yer almasına izin vermiş olursunuz. Onun şu söylediğini unutmayın: ‘’Yeryüzü ve gökyüzü bir gün ortadan kalkacaktır ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır’’. Bu bizim güvencemizdir.

 

O halde sevgili kardeşler, Rab’bi dinleyerek düşmanımızı utandırabilir ve yenebiliriz.

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares