Günün Mesajı

05/07/2016 - KÖTÜLER FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİRECEK

‘’Halk, Pavlus'un bedeninin şişmesini ya da birdenbire düşüp ölmesini bekliyordu. Ama uzun süre bekleyip de ona bir şey olmadığını görünce fikirlerini değiştirdiler. “Bu bir ilahtır!” dediler.’’

Elçilerin İşleri 28.6

Kötülüğün adımlarını izleyerek hayatta ilerleyen insanlara acıyorum. Size karşı bir tuzak kuruyor olabilirler ama gerçek şu ki Rab’bin çocuklarının başına asla kötü bir şey gelmez. Onlar nerede duracaklarını bilirler. Haklarını bilirler. Pavlus nereye giderse gitsin Rab’bin gücünün kendisiyle orada olduğunu iliyordu. Bu yüzden elini bir yılan ısırdığında korkmadı. Hayvanı tutup ateşe attı. Kötü insanlar bunu gördüklerinde Pavlus’a ‘’katil’’ etiketi yapıştırmak istediler. “Denizden kurtuldu, ama adalet onu yaşatmadı’’ dediler.

 

Rab’bin ailesine ait olmayan ya da Kutsal Yazılara göre yaşamayan kişilerin yargıları yanıltıcıdır. Kendilerini Rab’be teslim etmemek ve bu yüzden kaybolmak dışında kötü insanların yapabileceği en büyük yanlışlardan bir tanesi, etraflarındaki insanların başlarına kötü şeyler gelmesini istemeleridir. Böyle kişilerin zehirli sözlerine ya da tehditlerine inananlar karanlığın gücünün kendilerini sürüklemesine izin verirler ve bunun sonucu olarak tuhaf durumlara düşerler. Ama durdukları yeri, yani Mesih’teki yerlerini bilenlerin başlarına hiçbir kötü şey gelmez (Süleyman’ın Özdeyişleri 12:7-21). Çünkü Rab’bin vaadi onları asla terk etmez.

 

Elçi Pavlus Rab’bin onu asla terk etmeyeceğini çok iyi biliyordu. Bu yüzden yılanın ısırığı umurunda bile olmadı. Onu tutup yanındaki ateşe sakince uzattı ve ateşe dayanamayıp elini bırakmasını bekledi. Yanındaki kötü kişiler elçi Pavlus’un bir suçlu olduğunu düşünüyorlardı ve bu yüzden yılanın ilahi adaleti yerine getirdiğini söylediler. Ama Rab’bin hizmetkarının ne eli şişti, ne ne de öldü. Bu yüzden yanındakiler fikirlerini değiştirdiler ve onun bir ilah olduğunu söylediler.

 

Kötü insanların hakkınızda yaptıkları dedikodulara inanmayın. Çünkü onların fikirleri değişecektir. Elçi Pavlus ile ilgili kanıları çok hızlı bir şekilde değişmişti. Bu yüzden asla diğer insanların bizim hakkımızda söylediği şeyleri ciddiye almamalıyız. Sadece Rab’be dayanın! En Yüce Olan’ın güvenilir kulu olmaya devam edin. Bu sayede her şey size karşı değil, sizin lehinize gelişecektir. Kayıp olanlar kendi inandıkları tarafından aldatılmışlardır (Efesliler 4:17-19). Onları izleyenler, nereye gideceği hakkında hiçbir fikri olmayan sersem bir hamamböceği gibi ortalıkta dolanırlar. Rab’bin sözüne uygun olmayan sözler söyleyenler ve davranışları Rabbimizin buyruklarıyla uyumlu olmayanlar, ışıktan yoksundur. Yani bir başka ifadeyle, aydınlanmış değillerdir. Sadece Rab’bin Oğluna samimi bir şekilde iman edenler Tanrısal meshedişe sahip olurlar ve onlar doğru yargılar verebilirler.

 

Elçi Pavlus’un yılana nasıl tepki verdiğini hatırlayın. Siz de yılanlarınızı, yani sizi ısıranları ateşe atmalısınız. Çaresizlik hissetmemeli ve kayıp insanların hakkınızda yaptıkları dedikoduları aşmalısınız. Başınıza hiçbir kötü şey gelmeyeceği için kötüler eninde sonunda sizinle ilgili fikirlerini değiştireceklerdir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares