Günün Mesajı

07/07/2016 - YÜCE GÖREV

“Aranıza ruhsal tohumlar ektiysek, sizden maddesel bir harman biçmemiz çok mu?’’

1. Korintliler 9.11

Bazı Kutsal Kitap yazarları kilisenin maddi konuları ile ilgili diğerlerinden daha fazla kullanılmıştır ama hepsi Rab’bin işini yapmanın değeri ve önemini göstermiştir. Kutsal Ruh tüm bu kişileri kullanarak Kutsal Yazıları yazdırdığı ve bu büyük meseleyle başa çıktığı için için ona minnettar olmalıyız. Yaratılış’ta Kabil ve Habil’in hikayesi anlatılır. Habil’in Rab korkusu vardı ama Adem ve Havva’dan sonra dünyada henüz başka kimse olmamasına rağmen Kabil’in Rab korkusu yoktu. Rab’bin Sözü Yaratılış’tan Vahiy’e kadar bize her zaman şunu hatırlatır: Görevimiz bize verilenleri paylaşmak ya da ihtiyacı olanlara Tanrısal buyruklara göre vermektir.

 

Rab’bin sevgisi hakkında nasıl konuşacağını ya da Sözü dünyanın her köşesine nasıl duyurabileceğini bilmeyenler bu soylu görevi gerçekleştirmek üzere meshedilmiş ve görevlendirilmiş kişilere destek olmalıdır. Çünkü dünyaya müjdeleme işi çok büyük miktarda kaynak gerektirmektedir. Bu ancak Rab’bin topluluğu Tanrısal çağrısını tamamen anlar, bu işe devamlı ve önemli miktarlarda katkıda bulunursa mümkün olur. Elçi Pavlus bu yüzden varlıklı olan herkesin bunu dünyaya müjdeleme hizmetini desteklemek için de kullanması gerektiğini vurguluyordu.

 

Rab’bin bakış açısına tamamen kendini adamış olmayanlar zamanın hızla geçip gittiğini fark edemezler. Bu sadece her dakika ölmekte olan kayıp insanlar için değil, tüm insanlık için böyledir. Eğer müjdecilik bu şekilde sürmezse, dünya İyi Haberi asla duyamaz ve Mesih’in gelişi gecikir (Matta 24.14).

 

En Yüce Olan’ın hepimizi kendi işine dahil etmek istemesinin ardındaki sebep budur. Mesela Habil sunu sunmanın ne kadar önemli olduğunu hissedebiliyordu, bu yüzden en iyi kuzusunu Rab’be sundu. Ama kötü Kabil öfke doluydu, bir parça çalı kopartıp En Yüce Olan’a sunmuştu (1. Yuhanna 3.12; Yaratılış 4, 1-5). Sanki şöyle diyordu: ‘’Al! İstediğin şey bu değil miydi?’’ Elbette sunusu kabul edilmedi çünkü Rab sadece istekli olarak sunulanları kabul eder (2. Korintliler 9.7). Sevgiyle sunmak demek Rab’bin sizden ne istediğini duymak ve bunu Ona vermek demektir.

 

Baba’nın sevgisi hakkında konuşmak herkesin görevidir. Ama insanlara hayatlarının kendilerinde olduğu gibi ya da daha iyi bir şekilde değişebileceğini ifade etme yeteneğine sahip olmayan insanlar da var. Bu armağanları olmadığı için yapabilecekleri şey bu hizmeti yürütmeye çağırılanlara destek olmaktır.  

 

Hizmetimiz henüz ilk aşamalarındadır ve bu daha yapılması gereken çok şey olduğu anlamına geliyor. Bu işler çok miktarda para gerektirecek ve bu sayede tüm dünya Tanrı’nın güzel mesajını duyma fırsatı yakalayacak.

 

Rab’bin çocukları bu şekilde maddi katkılarda bulunabilir ve bu soylu hizmette kullanılmak üzere varlıklar bağışlayabilir. Böylece bir ruhun ne kadar değerli olduğunu anlamış ve kayıp ruhların kurtulması işinde sorumluluk almış olurlar.

Kesin olan bir şey vardır: Bir duruş alan ve Rab’bin planını gerçekleştirmeye karar veren kişinin hiçbir eksiği olmaz.

 

Mesih’in sevgisiyle,

Doktor Soares