Günün Mesajı

09/07/2016 - GÖREVİNİZİ İYİ BİLİN!

‘’On dört yıl aradan sonra Titus'u da yanıma alıp Barnaba'yla birlikte yine Yeruşalim'e gittim.’’

Galatyalılar 2.8

Rab bize verdiği bütün görevleri bizzat kendisi gerçekleştirecektir. Tüm çocukları için çok sayıda planları mevcuttur. Bu yüzden yapılacak doğru şey ilk önce Rab’bin işini nasıl ve nerede yapmamızı istediğini anlamaya çalışmak, gerisini ise Rab’be bırakmaktır. Görevleri için kendi başlarına çalışmaya başlayanlar, ihtiyaç duyduklarında kimsenin yardımını göremezler. Ama En Yüce Olan tarafından çağırılan herkesin hayatında Rab sadece bir ortak değil, aynı zamanda kendi isteğinin de gerçekleştiricisi olacaktır. Örneğin Petrus sünnetlilere havarilik etmekle görevlendirildi. Pavlus müjdeyi Yahudi olmayanlara duyurmaya gönderildi. Siz ve ben de belli bir görevi yerine getirmek için seçildik. Bununla birlikte yapmanız gereken şey gerçekten çağrınızın ne ile olduğunu anlamaya çalışmak ve onu gerçekleştirmek için elinizden gelenin en iyisini yapmak olmalıdır. Rab’bin isteğini yerine getirirseniz Rab size yüreğinizin isteklerini de verecektir (Mezmurlar 37.4,5).

 

İyi olan şudur ki ne zaman En Yüce Olan tarafından belirlenen işi yapmaya karar versek, O bu işi bizim aracılığımızla kendisi yapacaktır. Rab kendisine adanmış, istediği şekilde ve istediği zaman kullanabileceği insanlar aramaktadır. Kör gözleri açan, sağır kulakları duyar hale getiren O’dur. Dilleri açan ve kötürümleri yürüten O’dur.

 

En Yüce Olan tarafından kötü ruhları kovmak ve onların tüm kötü işlerini yok etmek için güçlendirildik. Bize hiçbir şey ama hiçbir şey zarar veremez (Luka 10.19).

 

Kutsal Babamızın ailesinin tüm üyeleri için bir amacı vardır (Mezmurlar 139.5-16) ve O’nun planları bizim yapabileceklerimizden çok daha iyidir. Çünkü bu planlar her birimizi hem bu dünyada başarılı kılacak, hem de sonsuz yaşam için büyük bir kar sağlayacağız. Bu yüzden Rab’bin isteğini yapmamak her açıdan sizin için kötü sonuçlar doğurur.

 

Bilge olanlar kararlı olmalı ve ‘’Buradayım Rab’’ demelidir. Rab’bin sizden ne beklediğini anladığınız zaman, bununla ilgili çalışmaya başlayın! Bazı durumlarda hazırlık aşaması gerekli olabilir. Diğer durumlarda ise buna gerek yoktur. Sadece ileri atılır ve Rab’bin size yolda vereceği yönlendirişlere güvenirsiniz. Bir hizmeti üstlenmeye hazırlananlar dahi Rab’bin talimatlarını dinlemeyi bırakmamalıdır, çünkü bu işin sırrı tam olarak O’nun söylediklerini yapmaktır.

 

Rab’bin isteğini yapmaya karar veren ama O’nun yönlendirişlerini beklemeyenler kendi kendilerine uğraşmış olurlar ve bunun sonunda bir şey elde edemezler (Süleyman’ın Özdeyişleri 19:2, 20, 25; Yuhanna 15:5). Ayrıca En Yüce Olan’ın adımlarını izlemeyi bırakırsanız düşmana yardım etmiş olursunuz. Ama Rab’bin sözlerini dinlerseniz o işi sizin için yapacak kişi O olacaktır.

 

Sünnetlilerle ilgilenmek Petrus’un göreviydi. Pavlus ise Yahudi olmayanlara gönderilmişti. Eğer rollerini değişselerdi başarılı olamazlardı. Çünkü her birimiz kendi kişiliğimiz, O’nun sesini dinleyebilme ve çağrısına uygun cevap verebilme yetimize göre farklı görevlere atanırız.

 

Sizin işinizin neyle ilgili olduğunu anlamaya çalışın ve En Yüce Olan’a güvenin. Bu şekilde Rab bu işi sizin için başaracaktır. Tanrısal isteğin sadık bir yerine getiricisi olun. Bu şekilde Kutsal Babamızı son derece hoşnut edeceksiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares