Günün Mesajı

10/07/2016 - SADECE YUKARIDAN OLANLARI DÜŞÜNÜN!

Bunun için şunu söylüyor ve Rab adına sizi uyarıyorum: Artık öteki uluslar gibi boş düşüncelerle yaşamayın.

Efesliler 4.17

Hristiyanlığı kabul ettiğini söyleyen herkesin hayatının değişmesi gereklidir. Hala boş düşünceleri izleyenler ve bu şekilde davrananlar ise hala doğru yolu bulmamışlardır. Rab O’nun rehberliğini izlememizi istiyor. O’nun tarafından seçilmiş doğru yerlere doğru zamanda gitmeyi ve böylece bereketlerimizi almayı öğrenmeliyiz. Düşüncelerimizin hepsi asla hata yapmayan Rab tarafından yönetilebilir. Rab’bi kabul etmemiş olanlar nereye gideceklerini ya da ne aradıklarını bilmezler. Ama bizim Kutsal Kitabımız vardır ve bize Tanrı’nın isteğini gösterir. İmanla O’nu dinlemeliyiz.

 

Mesih’te olan herkes yeni yaratılış olmuştur. Bu yüzden eski yaşam tarzları tamamıyla değişmiştir (2. Korintliler 5.17). Rab’bin çocuklarının konuşmaları artık oldukça değişmiştir ve onlar artık geçmişte yaptıkları şeyleri yapmamaktadırlar. Gerçekten dar kapıdan geçenler artık yanlış yapma baskısını üzerlerinde hissetmezler ve sadece Rablerini hoşnut eden şeyi yaparlar (Efesliler 5.3-21).

 

Kötü ya da zararlı düşüncelere sahip olan tüm Hristiyanlar Rab’bin Sözünden uzaklaştıklarının farkında olmalıdır. Kendilerini böyle bir pozisyonda bulanlar hemen kurtuluşları için Rab’be dönmelidir. Çünkü şeytan onların düşünceleriyle oynamaktadır ve onlar birden şeytana karşı koymak için artık çok geç olduğunu fark edebilirler. Artık onun ellerine geçmişlerdir ve her şey için çok geçtir. Günah işlemişlerdir ve zihinleri artık kirlenmiştir. Bu yüzden bu boş yollarda yürümeye devam etmeyin ve şeytanın getirdiği kötü düşünceleri beslemeyin.

 

Rab’bin O’nun adımlarını istekle izlediğimiz görme isteği, planlarının bizim için en iyi planlar olduğunu göstermesinin yanı sıra, kişiliğimiz ve kapasitemiz için en uygun planlar da bunlardır (Yeremya 29.11).

 

En Yüce Olan’ın her hizmetkarı sadece Rab’bin olduğu yerde olmalıdır; bu ister zihinsel, ister fiziksel olsun fark etmez. Rabbimiz bizi olmamız gereken yere yönlendirir. Yanlış bir yerde duruyor olmak kaybetmekte olduğunuzun işaretidir.

 

Şeytandan gelen hiçbir şeyin aklınızı meşgul etmesine izin vermeyin. Çünkü şeytan çok tehlikeli bir varlıktır ve tek bir şeytani düşünce zihninizi işgal ettiğinde bile sonsuza kadar kirlenebilirsiniz. Zihinlerimiz her zaman En Yüce Olan tarafından yönlendirilmeli ve beslenmelidir, çünkü O hiç hata yapmaz. Bu yüzden de asla hataya düşmeyiz. Çünkü bizi yönlendiren mükemmel ve her zaman doğru olanı yapandır.

 

İmanı olmayanlar gibi boş düşüncelerle yaşamayın, çünkü böyle yaparsanız konumunuzu kaybedersiniz. Karanlıktan kurtarılıp Rab’bin sevgisinin egemenliğine getirilmiş olanlar asla bir zamanlar sahip oldukları kötü ve günahlı düşüncelere geri dönmemelidir (Koloseliler 1:13, 14). Kutsal Babamız çocuklarından hiçbirinin onları güvende tutan ateşten duvarı delmelerini istememektedir. Düşünceleriniz her zaman yukarıdan gelmelidir, çünkü Rab’bin getirdiği bu düşünceler hayatlarımızı iyileştirir; Rab’bin hayatımız için olan iyi ve mükemmel isteğini bilmemizi sağlar (Filipililer 4:8).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares