Günün Mesajı

11/07/2016 - ŞEYTAN RAB’BE AİT OLANLARLA OLMAYANLARI AYIRT EDEBİLİR

Kötü ruh ise onlara şöyle karşılık verdi: “İsa'yı biliyor, Pavlus'u da tanıyorum, ama siz kimsiniz?”

Elçilerin İşleri 19.15

Rab ile ilgili konularda oyun oynayanlar sonunda sıkıntılarla karşılaşırlar. Yahudi bir başkahin olan Skeva ve yedi oğlu da böyle yapmıştı. Yürüttükleri Hristiyan hizmetlerini çantada keklik görüp sonunda utandırılmışlardı. Kendinizi Rab’be adarsanız şeytan sizin kim olduğunuzu bilmediğini söyleyemez. Yanlış bir hayat yaşayanlar ve günah işleyenler yanlışların yaratıcısını kendilerinden uzaklaştıramazlar. İsa’ya ait olanlar ise her türlü kötülüğün üzerindedir.

 

İnsanların yaptıkları en büyük hatalardan biri ruhsal konularla oyun oynamaktır. Birçok kişi Rab’be ait olmadan önce karanlığın güçlerine meydan okudukları için büyük bedeller ödediler. Gerçekten Rab’be adanmış olanlar, yani imanlarında kararlı olanlar düşmana Rab’bin adını kullanarak direnebilirler ve sonunda hiç zarar görmezler. Bunun gerçekleşebilmesi için sadece Rab’bin onlara verdiği işi yapıyor olmaları gereklidir. Kimse karanlığın güçleriyle eğlence amacıyla ya da başka gizli amaçlarla oynamamalıdır.

 

Rab’bin gücüyle oyun oynayanlar ya da Tanrısal işle alay edenlerin karşılaştıkları sonuçlar yıkıcı olabilir (Galatyalılar 6:7; İbraniler 10:31). Başkahin Skeva’nın çocukları elçi Pavlus’un Rab’bin gücünü kullandığını görmüşlerdi ve bunun bir sihir olduğunu düşünmüşlerdi. Onların amaçları Rab’bin kötü güçleri bağlama ve azarlama gücü verdiği bu kişilerden farklıydı. Bunun sonucu olarak da kötü davranışlarının karşılığında utanç buldular.

 

Rab’be ait olan bazı insanların kötü ruhları azarlarken utandırıldıklarını gördüm, çünkü günah işliyorlardı. Rab’be ait olmanız ve O’nun tarafından kullanılmak için O’nunla paydaşlık içinde olmanız şarttır. Eğer bir Hristiyan günah işlemişse ama tövbe etmeyi reddediyorsa, sonunda düşmanın ellerine geçer. Rab’bin Sözü kime hizmet ederseniz onun köleleri olacağınızı söyler. (Romalılar 6.16).

 

Eğer kurtulduysanız, kötü ruhlarla karşılaşmaktan ve onlardan gitmelerini talep etmekten korkmamalısınız. Onlar kimin Rab’be ait olup kimin olmadığını ayırt edebilirler. Tüm kötü ruhlar Rab’be ait olanlara saygı gösterirler. Biz Hristiyanlar Rab’de biriz çünkü bizi O’ndan ayırabilecek hiçbir şey yoktur. O’nun adını kullanarak bir kötü ruhu kovduğumuzda sanki bizzat Rab o kötü ruhu kovuyor gibidir (Luka 10:19; Yuhanna 15:1-7).

 

Peki bir insan onun günah işlemesine sebep olan varlığı nasıl kovabilir? Rab O’nu onurlandırmayanı onurlandırır mı? Bu kötü ruhlarınıza yaptığınızın gerçek bir günah olmadığını fısıldarsa onların sizi böyle aldatmasına izin vermemelisiniz. Bir yılan nerede olursa olsun yılandır; doğal ortamında ya da lüks bir köşkte olması fark etmez.

 

Rab’bin çocuğu olmanın en temel koşulu Mesih’i Rab ve Kurtarıcı olarak kabul etmektir. Yeniden doğum bizi başarılarla dolu bir hayatı yaşamak için yetkin kılar. Sonuç olarak eğer gerçekten Mesih ile yürürseniz karşınıza çıkan zorluklardan korkmamalısınız çünkü eğer bunu yaparsanız sizin için mahkumiyet olmayacak (Yuhanna 5:24).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares