Günün Mesajı

13/07/2016 - İMANINIZ RAB’BİN GÜCÜNÜ HAREKETE GEÇİREBİLİR

‘’Titre, ey yeryüzü,
Kayayı havuza,
Çakmaktaşını pınara çeviren Rab'bin önünde,
Yakup'un Tanrısı'nın huzurunda.’’

Mezmurlar 114.7,8

Bugün tüm dünyada çok fazla dindarlık var ve bu iyi değil. Çünkü insanların gerçek Rab’be dönüp O’na gerçekten inanmaları gerekiyor. Bu olduğunda kayalar bir havuz dolusu suya dönecektir ve buradaki sembolizm tepki vermeyen ve duyarlı olmayan insanların gerçeğe döneceği yönündedir. Onlar gerçekten Rab’be tapınan kişiler olacaklardır.

 

Rab’bin yaptığı iş muhteşemdir: O çakmaktaşını pınara çevirmek istiyor. Ama gözlerimizi açmazsak ölü bir dini yaşıyor oluruz; bunu zaten birçok insan yapmaktadır (Yakup 1:26, 27). Bizim imanımız gerçekten Rab’bin Sözüne dayalı olmalıdır. Biz Hristiyanlar her zaman O’nun adını kayıpların arasında kutsayan kişiler olmalıyız. Dünyada olanlara kendimizi teslim etmemeli, bunlara boyun eğmemeli, Kutsal Kitabın söylediği gibi olmaları için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.

 

Rabbimizin Sözü ‘Yeni tapınağın görkemi, öncekinden daha büyük olacak’ (Hagay 2:9) demiştir. Böylece tüm yeryüzü Rab’bin önünde titreyecek (Yeşaya 11:9; Habakkuk 2:14). İnsanların yenilgiye ve başarısızlığa alıştıklarını ne zaman görsem ya da olan her kötü şeyden dolayı mazeretler uydurup onları normalleştirdiklerine şahit olsam, Rab’bin tapınıcıları olma hizmetimizi kaybettiğimizi düşünmeden edemiyorum. Dahası, gittikçe dindarlaşıyoruz.

 

Geçmişte doğru olan şimdi de doğrudur. Yeryüzü Rab’bin halkının önünde titremelidir. Çünkü En Yüce Olan Kutsal Kitaptaki hikayelerin geçtiği zamanlarda olduğu gibi, şu an da aynıdır. Asla değişmemiştir ve bu değişiklik hiçbir zaman olmayacaktır. Onun mucizelerinin günümüzde de gerçekleştiğini görmeliyiz (İbraniler 13:8; Yuhanna 14:12) çünkü İsa’nın ismi artık karşımıza çıkabilecek her türlü kötülüğe karşı kullanmamız için bize verilmiştir. Bereketlerimizi almaktan ve düşmanın pençelerinden kurtulmaktan bizi alıkoyan tüm engelleri aşmalıyız. Tıpkı Musa’nın Kızıl Deniz’I yardığı gibi, biz de bugün aynı şeyi yapabiliriz. İmanımız olduğunda Şeria nehrimiz kuruyup toprağa dönebilir (Mısır’dan Çıkış 14:21; Yeşu 3:14-17).

 

En Yüce Olan’ın gerçekten O’na inanıp kendi yanında harekete geçmesini sağlayanları özlediğinden eminim. Peki günümüzün Musa’ları nerede? İçecek suyu ve yiyecek ekmekleri olmayanlar için kimler arabulucuk yapıyor? Rab İsa’nın yeryüzündeki hizmeti sırasında yaptığı gibi hastaları iyileştirmeyi dört gözle bekliyor. Dünyanın her yerindeki yuvaları dağıtan kötü ruhları kovmak istiyor. İnsanlara akıllarını kaybettirip iflas etmelerine ve türlü bağımlılıklara sığınıp yanlış şeyler yapmalarına sebep olan kötü ruhları kovmak istiyor (1. Yuhanna 3.8).

 

Tanrısal işi yapanlar şüphe yok ki En Yüce Olan’ın mucizeler yapıp dualarına cevap verdiğini görecekler. Ama bugünlerde Rab’bin artık mucize yapmadığını söyleyen insanlar da var. Onlar kesinlikle Kutsal Yazılar hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Rab’bin Sözü der ki: ‘Yeni tapınağın görkemi, öncekinden daha büyük olacak’. Bu yüzden hepimiz Rab’bin mucizelerinin gerçekleştiğini bugün de görebiliriz.

 

Eğer inanırsanız siz de Rab’bin hayatınızda etkin olduğuna şahitlik edersiniz. Bugün imanınız Rab’bin harekete geçmesini sağlayabilir. Sadece bu yolla Yeryüzü Rab’bin önünde titreyecektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares