Günün Mesajı

14/07/2016 - YAŞAM TARZINIZI DEĞİŞTİRİN!

Çalışkanın tasarıları hep bollukla,
Her türlü acelecilik hep yoklukla sonuçlanır.

Süleyman’ın Özdeyişleri 21.5

Hayatta başarılı olmayı istiyor musunuz? Eğer buna cevabınız ‘’evet’’se yaşam şeklinizin kontrolünü ele almanız gerekiyor. Özenli davranmaya başladığınız zaman düşünceleriniz değerli olur ve sizi bolluğa götürür. Ama eğer size açıklananlara kulak vermeyenlerdenseniz asla İsa Mesih’in sizin için hazırladığı bereketli yaşamı miras alamayacaksınız. Düşünceleriniz sizi yoksulluğa götürecektir. Bolluk da yokluk da yaşam tarzınızı kontrol edecektir. Sesinizi Rab’be doğru yükseltip saatler harcayarak :’’Hayatta başarılı olmamı sağla Rab’’ demeniz faydasızdır. Tek yapmanız gereken özenli davranmaktır. Bunun tersini yapanlar günah işlemektedirler.

 

Bu size bir klişe ya da saçmalık gibi gelebilir ama gerçek şudur ki yaşam tarzınız hayatta nelere sahip olup olamayacağınızı belirler. Bu yüzden eğer kendinizi eğitmezseniz, dikkatsiz davranmaya devam ederseniz, bilgece düşünceleriniz olmaz. Hayattaki güzel şeylere sahip olmanın hayallerini kurmak iyidir ama bu yeterli değildir. Sözü özenle hayatınızda uygulamalı ve Rab’bin yapmanızı söylediklerini dikkatle dinlemelisiniz. Böylece düşünceleriniz soylu olacak ve bunun sonucunda bolluk içinde bir yaşama sahip olacaksınız.

 

Yalnızca Rab’bin Sözü üzerinde derin düşünenler ve onu hayatlarında uygulamak için ellerinden gelenin en iyisini yapanlar büyük ve verimli şeylerin hayallerini kurabilirler. Rab’bin sesine kulak vermeyenler her zaman acele içindedirler ve Kutsal Baba ile geçirecekleri bir dua zamanı ayırmazlar. Küçük düşünmeye devam ederler ve Kutsal Kitabın Mesih tarafından kurtarılan herkesin miras alacağını söylediği zenginlikleri göremezler.

 

Yeni bir mesaj duydukları zaman aceleyle dizlerinin üzerine çöküp bu bereketi Rab’bin onlara mümkün olan en kısa süre içerisinde vermesi için dua ederler. Ama sonra farklı bir şey görürler ve bir önceki öğrendikleri şey onlar için artık hiçbir şey ifade etmemektedir. Onu unutur ve Rab’be bu kez yeni bereket için yalvarmaya başlarlar. Böyle insanlar hayatlarını hiç geliştiremezler, çünkü çarpık düşünceleri onları yoksulluğa götürür (Süleyman’ın Özdeyişleri 19.2)

 

Özenli, disiplinli ve dikkatli olun! Rab’bin Sözünü hayatınıza geçirin ve sonra düşünceleriniz sizi bolluğa doğru götürecektir (Yakup 1:19-22). Acele etmeyi bırakın! Diğer türlü düşünceleriniz şüphesiz ki sizi yoksul edecektir.

 

Yıllarını Rab’be kaderinizi değiştirmek için dua etmek anlamsızdır. Birçok Hristiyan küskün bir ruh haline girmekte çünkü uzun zamandır ondalıklarını veriyor olmalarına rağmen bolluğa kavuşmuyorlar. Rab’be dolaylı olarak onun kötü bir Tanrı olup olmadığını bile soruyorlar: ‘’Neler oluyor? Neden bolluğa kavuşamıyorum?’’. Gerçek şu ki vaaz dinlerken ya da Kutsal Kitabı okurken aldıkları mesaja özen gösterenler, ne kadar kaotik görünürse görünsün her zaman zorlukların üstesinden gelmenin yollarını bulurlar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares