Günün Mesajı

15/07/2016 - NE BÜYÜK AYRICALIK!

O gün Her Şeye Egemen RAB, halkından sağ kalanlar için yücelik tacı, güzellik çelengi olacak.

Yeşaya 28.5

Rab’bin halkı mahkumiyete karşı koymak için uyanmalıdır. Bu şekilde Rab onları onurlandırabilir. Etrafımızdaki insanlar bizim farklı olduğumuzu ve başımızın dik olduğunu görmelidir. Bu durum kulaklarda yayılmalıdır çünkü Kutsal Babamız bizi bizzat kendisi donatmıştır. Onun görkemli tacı olmamızı dört gözle beklemektedir. Bununla birlikte, eminim ki En Yüce Olan’ın gerçek hizmetkarları durum ne olursa olsun artık utanmaları için bir sebep bulmayacaklardır çünkü gittikleri her yerde onları Rab bizzat kendisi yüceltir.

 

Tekrar söylemek gerekirse, en Yüce Olan yanımızdadır ve O da bizim görkemli tacımızdır. Onun için krallar ve kahinler olarak seçildik. Egemenliğimiz her şeyin üzerindedir (Vahiy 5.10) ve şimdi her durumda egemenliğimizi sürdürmemiz gerekiyor. Bu yüzden şeytanın bizi küçümsemesine ya da onun isteklerine kapılmamıza izin vermemeliyiz. Hayatımızın iplerini onun tutmasına izin veremeyiz. Tam tersine Mesih’teki konumumuzu belirten basit bir tavır düşmanımızı tamamen çıldırtır. Şeytana karşı koyun ve o sizden kaçacaktır (Yakup 4.7).

 

Rab’bin Sözü bizim üzerimizde artık mahkumiyetin olmadığını söyler (Romalılar 8.1). Çünkü günahlarımızdan dolayı sahip olduğumuz borç ödenmiştir. Artık lütfun tahtına serbest erişimimiz var. İsa’nın bizim için yaptığı kurtarma işi boş bir iş değildi. İsa bunu özensiz bir şekilde yapmadı. Bu eksiksiz ve görkemli bir işti.

 

Rab’bin çocukları olduk ve bu yüzden ruhsal konumumuz çok önemlidir. Son derece ayrıcalıklıyız. Eksiğimiz olmayacaktır. En Yüce Olan tarafından onurlandırıldık. Bunu savurgan oğul hikayesinde görebiliriz. Orada babası oğlunun uzak yollardan gelip eve döndüğünü gördüğünde heyecanlanıp sevinmişti. O kadar mutlu oldu ki uşaklarından birini gönderip oğlunun parmağına bir yüzük takmasını istedi. Yüzük bu özel olayın kutlamasıydı (Luka 15:11-32). Rabbimizin bizi donatan olduğu gerçeğini kabul ettiğimizde, güzelliğimiz her yerde bilinecektir.

 

Cennet tanıklığımızın böyle olmasını istedi. Bu yüzden kutsallığımız, saflığımız ve yetkimizi tamamen yaşamalıyız. Mesih’teki haklarımızı sahiplenmeliyiz çünkü kayıp olanlar bize baktıklarında Rab’bin gerçek çocukları olduğumuzu ve Rab’bin düşüncesiyle uyum içerisinde olduğumuzu görmelidirler; tıpkı sahip olduğu mal varlığının farkında olan insanlar gibi. Bu onların alacakları en iyi mesaj olacaktır. Birçokları bu kıymetli Lütfu kendileri de tadacaktır; bu lütuf herkesin hizmetindedir. Onurumuzu bu şekilde yeniden kazandığımızda, tüm savaşlarımızı kazanacağız.

 

Artık dışlanmış kişiler değiliz; dünya tarafından imrenileceğiz. ‘’Bizi sevenin aracılığıyla bu durumların hepsinde galiplerden üstünüz’’ (Romalılar 8.37). Düşmanımızın tüm kötü saldırıları karşısında böylece sağlam bir duruş alabiliriz. Bu yüzden seslerimiz zaferli olduklarını bilenler gibi çıkmalıdır.

Rabbimiz bizi zirveye ulaşmak için yönlendirendir. O bizi Mesih’te zafere yönlendirir (2. Korintliler 2.14).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares