Günün Mesajı

16/07/2016 - RAB’BİN EVİ DEĞİŞEBİLİR

Onlara şöyle dedi: “ ‘Evime dua evi denecek’ diye yazılmıştır. Ama siz onu haydut inine çevirdiniz!”

Matta 21.13

Rab’bin evinin haydut inine döndüğünü görmek ne kadar üzücüdür! Rab’bin evinin dua yeri olmasıdır! Bu geçmişte insanların oraya Rab’bi arama ayrıcalığına sahip olmak için gittiği Kutsal Mabedi korumaları gereken insanlara söylenmişti. Maalesef bugün de aynı eğilim devam var.

 

İnsanları kiliseye çeken şeyin gerçekte ne olduğunu anlamak için zaman ayırmak çok önemlidir. Babamızın evine ticaret için mi gidiyorlar? Eğer durum buysa yanlış yere oynuyorlar çünkü bu mekan bu şekilde kullanmak üzere yapılmamıştır. Burası insanların kurtulabilecekleri ve yaşamlarının tamamen değişebileceği bir yerdir. Rab’bin kilisesi bir moda podyumu gibi mi? İş adamları ve iş kadınlarının buluşma yeri mi? İnsanlar oraya ruh eşlerini bulmak için mi gidiyorlar? Eğer bunlardan birine verilen cevap ‘evet’se o zaman hiç şüphe yok ki orada en kötü türden bir değişim olmuştur. Çünkü orada sadece Tanrısal işin yapılıyor olması gerekir. Burası için sahip olmamız gereken saygının miktarı o kadar yüksek olmalıdır ki en basit ve resmi olmayan iş konuşmalarından bile kaçınılmalı ya da bunlar tamamen yasaklanmalıdır.

 

Peki Rab’bin evine Rab’bin aramızdaki işleyişine şahitlik etmek için mi gidiliyor? Bunun cevabının evetse, o zaman ana amacımıza kesinlikle ulaşıyoruz demektir. Peki Rab’bin eviyle ilgili yapabileceklerimiz bu kadar mı? Elbette herkesin yararına olacak daha başka şeyler de yapılabilir.

 

Tapınağı lekesiz tutmalıyız. Kişisel çıkarlardan ya da Tanrısal planlara uygun olmayan fikirlerden uzak tutmalıyız. Sorunlarımıza çözüm bulabileceğimiz ve isteklerimizin gerçekleşebileceği tek yer Rab olmalıdır. Rab’bin tapınağı her zaman dua yeri olmalıdır. Burada Rab’bin gücü açığa vurulmalıdır. İnsanların konuşma yeteneklerini sergileme istekleriyle ya da Kutsal Kitaba uygun olmayan öğretilerle kilise kirletilmemelidir.

 

Rab’bin kilisesinin üyeleri arasında bazı siyasiler ve iş insanları bulunuyor. Bunu biliyoruz. Ama kilise siyasi ya da ticari bir yer olamaz. Kilisenin kürsüsü müjdeyi yayma dışında bir amaçla kullanılamaz. Unutmayın ki Rab’bin evinde sadece Rab’bin meseleleriyle ilgilenilmelidir.

 

Rab’bin kilisesi en uygunsuz hallere de dönüştürülebilir, herkes için daha iyi olacak şekilde iyileştirilebilir de. Doğrusunu söylemek gerekirse, Rab’bin kilisesinde yapılan her şey insanlara ruhsal dünyalarını nasıl daha iyiye doğru  geliştirebileceklerini düşündürtmeli ve adanmışlıklarını derinleştirmelerine yardımcı olmalıdır. O halde neden Rab’bin evinin O’nun gücünün devamlı etkin olduğu bir yere dönüşmesine katkıda bulunmuyoruz? Orayı daha iyi hale getirelim! Hepinizi buna davet ediyorum.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares