Günün Mesajı

20/08/2016 - RAB SÖZÜYLE UYUM İÇERİSİNDE DEĞİLSENİZ SİZİ DUYMAYACAKTIR

Ama suçlarınız sizi Tanrınız'dan ayırdı.
Günahlarınızdan ötürü O'nun yüzünü göremez,
Sesinizi işittiremez oldunuz.

Yeşaya 59.2

İsa’nın kendi evine ya da komşusunun evine saygısı olmayan birisiyle yürüyebileceğini sanıyor musunuz? Yüreği kötü hislerle dolu olan, bedeni kötü ruhlarla dolu birisiyle? Elbette hayır! Ama onun gittiğimiz her yerde nasıl davrandığımızla ilgilendiğini unutma eğilimi gösteriyoruz. Doğrusu günah işlemeye ve tövbe etmemeye başladığımız anda Rab de artık bizimle yürüyememeye başlar.

 

Rab yeni bir antlaşma yapmak için yüksek bir bedel ödedi. Biricik Oğlunu bizim yerimize ölmesi için gönderdi (Yuhanna 3.16). Elçi Pavlus yazdığı metinlerde ‘’Rab’bin çılgınlığı’’ ifadesini kullanmıştı. Mesih yeryüzüne günahlarımızı kendi üzerine yüklenerek bizi karanlığın egemenliğinden kurtarmaya ve Tanrısal doğruluğun hizmetkarları yapmaya geldi (1. Korintliler 1.23-25). Bu antlaşmaya uygun olarak hareket etmeliyiz. Ama kurtuluşa erişmiş olsak bile eğer şeytanın ayartılarına kapılıyor ve günahkar eylemlere kendimizi teslim ediyorsak, Rabbimiz bizimle yürümeyi kesinlikle bırakacaktır. Kutsal olduğundan dolayı Rab kendilerini düşmana teslim eden ve tövbe ederek kutsal bir yaşam sürmeye istekli olmayanlarla yürüyemez.

 

Sevgili okuyucu; eğer günah işliyorsan ve tövbe etmeyi reddediyorsan yüreğinde kötü bir his besliyorsun. Rab senin artık kalamaz. Günah hangi şekli alırsa alsın başınıza gelebilecek en kötü şeydir. Günah hayallerinizi yıkıp günlerinizi üzgün günlere dönüştürür. Adınızı göklerdeki azizler listesinden siler ve bu da yetmezmiş gibi karanlığın egemenliğindeki bir yenik olursunuz (Romalılar 6.23).

 

Benliğe ‘hayır’ demek ve Rab’bin Sözüne aykırı argümanların tersi yönünde hareket etmek gereklidir. Düşman böylece her istediği zaman sizi göz açıp kapayıncaya kadar yenilgiye uğratamaz. Önce yavaş yavaş sizinle oynamaya başlar ve belli şeyleri yapmanızı ister. Sonra kendinizi yavaş yavaş ona bırakmaya başlar ve onun yönlendirişine girersiniz. Böylece onun için kolay bir av olursunuz. Eğer bu sizin başınıza gelen bir şeyse şimdi tövbe etmelisiniz. Rab yalnızca O’na ait olanlara göz kulak olabilir.

 

Rab asla dürüst olmayan bir yoldan hareket etmez. Yargı gününde yaptıkları yanlışlardan dolayı şeytanın hizmetkarları olmuşları Rab karanlıktan çekip almayacaktır. Rab’bin Sözü kimin dinliyorsanız ya da kendinizi kime teslim ediyorsanız onun hizmetkarları olduğunuzu söyler (Romalılar 6.16). Unutmayın, eğer ayartıldığınız anlarda düşmanı dinliyorsanız Rab’den bağışlanmayı istemeniz faydasızdır.  Kutsal Babamızın gerçekten kim olduğunu yanlış bir şey yapmaya ayartıldığımız zaman O’nun sözüne uygun hareket ederek gösteririz (Yuhanna 1.12-15).

 

Diyelim ki Rab’be aitsiniz ve hatta O’nun sözünün aktif bir hizmetkarısınız, ama günahkar işler de yapıyorsunuz. O halde şimdi doğru kararı verme zamanınızdır. Bilge olun ve bu kararı verin. Müsrif oğul düştükten sonra eve dönmüş ve demişti ki: ‘’Baba, Rab’be ve sana karşı günah işledim. Artık oğlun olarak çağırılmaya layık değilim (Luka 15. 18, 19). Sonunda tövbe ederseniz, tıpkı müsrif oğulda olduğu gibi günahlarınız Göksel Babamız tarafından bağışlanır (1. Yuhanna 1.9).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares