Günün Mesajı

09/09/2016 - MÜKEMMEL ÖĞRETMEN

Sana gelince, sağlam öğretiye uygun olanı öğret.

Titus 2:1

Sağlam öğreti, doğrudan Rab’den öğrendiğimiz öğretidir. Rab en mükemmel öğretmenimizdir ve her durumdaki rehberimiz O olmalıdır. Bu öğreti sağlam ve faydalıdır. Bu nedenle eğer izin verirsek bizde gelişecek ve başarıya giden mesajları bize getirecektir. Ayrıca insanın öğretisi zayıf, kusurlu ve genelde zararlıdır. Asla Kutsal Yazıların öğrettiklerinin dışında bir şey tartışmayın ya da onlara göre kararlar almayın. Çünkü çocuklarını yönlendirmesi gereken tek kişi Rab’dir.

 

Rab’bin kendi Sözü aracılığıyla bize öğrettikleri karşısında tepkisiz kalamayız. Bu nedenle Kutsal Yazılar üzerinde derin düşünmek, dua etmek ve Rab’den rehberlik istemek tavsiye edilir; Söz ile iletişim kurduğumuzda içimizin derinlerinde Babamızın bizden ne istediğini ve hayatımız için neler hazırladığını biliriz. Sadece O’nun söylediklerine bağlı kalmalıyız. Böylece Rab’bin gücü içimizde etkin olacak ve her zaman bize yardım edecektir.

 

Söz’de her zaman bize açıklanan şeyi gerçekleştirebilmek için gerekli olan güç de mevcuttur. Bu nedenle Her Şeye Gücü Yeten’in bizden ne istediğini öğrendikten sonra bu öğrendiklerimizi bir kenara bırakmak iyi bir fikir olmaz. Böyle yapanlar kendi yıkım kararlarını vermiş olurlar (Süleyman’ın Özdeyişleri 13.13).

           

İnsanın aklından doğan öğretiler Rab’bi hoşnut etmek ve başarılı olmak isteyenler için hiçbir işe yaramazlar. En iyisinin dahi meshedişi yoktur. Ayrıca bu öğretiler her zaman kusurlu ve çoğunlukla zararlıdır. En iyi niyetlerle oluşturulmuş olsalar bile benliğin ürünleridir ve benlikten doğan hiçbir fayda sağlamaz (Yuhanna 6.63).

           

Ama diğer yandan bizzat Rab tarafından öğretilen dersler harikadır; bu derslerin bizi her savaşımızda zafere götürme gücü vardır. Eğer insanlar Kutsal Ruhun ‘’okulu’’ ile ilgilenmeye başlarlarsa, kiliselerimiz daha iyi kiliseler haline gelirken, Müjde ise çok daha hızlı bir şekilde gelişir ve dünya çapında başarıya ulaşır.

             

Kutsal Kitaptaki olayların yaşandığı zamanlarda En Yüce Olan tarafından kullanılan bütün insanlar, o çağdaki insanların bilmedikleri bilgilere sahipti. Bu sayede diğerlerinden daha bereketli oldular. Ama bu kardeşlerimizin Rab tarafından seçilmelerinin nedeni kişilikleri ya da yaptıkları işler değildi. Onlar yalnızca sağlam öğretiye sadık kalmanın ne kadar değerli olduğunu öğrenmişlerdi ve öğrendiklerini uygulamak için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bu nedenle Rab’bin gücünün etkinliği ile ödüllendirildiler.

                       

Bize açıklanan Rab Sözüne uygun şeyler söylememiz en doğrusudur. Çünkü böyle yapanlar, yani Söze uygun hareket edenler ve düşünenler aldanmazlar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares