Günün Mesajı

13/09/2016 - YÖNETİCİLERE BAĞLI OLMAK

İnsanlar arasında yetkili kılınmış her kuruma…her şeyin üstünde olan krala…Rab adına bağımlı olun

1. Petrus 2:13

Hükümetleri devirmek isteyen ve protestolar yapanlara destek olmamalıyız. Bizim bir işimiz var ve bu hayatın meseleleri nedeniyle dikkatimizin başka yöne kaymaması gerekiyor. Kim yönetici ise Rab adına onun yöneticiliğini kabul etmeliyiz. İster oylama, ister güç kullanılarak olsun, kimse Yaratıcının izin vermediği bir şeyi yapamaz.

 

Unutmamalıyız ki Kutsal Kitap bize savaşımızın insanlara karşı değil, kötülüğün ruhsal güçlerine karşı olduğunu söylemiştir (Efesliler 6:12). Bu savaş sadece Rab’bin Sözünün gösterdiği rehberliğe uygun savaşılırsa kazanılabilir. Rab her şeyin üzerinde egemendir; Ona ruhta ve gerçekte hizmet eden çocuklarından hiçbirinin yenilmesine ya da sıkıntı çekmesine izin vermez.

 

Rab’be hizmet edenler için bir tavsiyem var: Hükümetleri devirmek isteyenlere ve bu yüzden protestolar düzenleyenlere katılmayın. Bizim layıkıyla Rab’be hizmet etmemiz ve bize Sözünde öğrettiklerini uygulamamız gerekiyor. Bu nedenle ellerimizi sonradan bize utanç getirecek işlere bulaştırmamalıyız. Her zaman giysilerimiz temiz olmalıdır (Vaiz 9:8). Bu dünyanın meseleleri Tanrısal işi yürütmek için gerekli koşullara sahip olmayanlar tarafından yürütülmektedir. Bizim yerine getirmemiz gereken daha büyük bir görev var; bu yalnızca En Yüce Olanı gerçekten tanıyanlar tarafından yapılabilecek bir iştir.

             

Rab’be olan sevgimiz O’nun buyruklarını yerine getirmeyi gerektirir (Yuhanna 14:21). Bu buyruklardan biri de yöneticilere bağlı olmaktır. Elbette bu bağımlılık Rab adında bir bağlılıktır. Bu yöneticiler ister seçilmiş, ister zorla başa gelmiş olsun, onların meşruiyetini sorgulamak bizim işimiz değildir. Bizim yapmamız gereken eğer göklerdeki egemenlik bunun olmasına izin vermeseydi, o yöneticilerin o güce asla ulaşamayacağına inanmaktır.

 

Bizler bu dünyadan olmayan bir egemenliğe aitiz (Yuhanna 17:14; 18:36). Rab’be sadık ve bağımlı olmalıyız. Savaşımız ve davamız sadece İsa’nın sonsuz Egemenliğinin kurulmasına hizmet etmelidir!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares