Günün Mesajı

14/09/2016 - TANRI’NIN RUHUNUN ETKİNLİĞİ

İsa Mesih'in beden alıp geldiğini kabul eden her ruh Tanrı'dandır. Tanrı'nın Ruhu'nu bununla tanıyacaksınız.

1. Yuhanna 4:2

Rab’bin Ruhu İsa’nın tanıklığıyla bilinir. Birinin O’nun adına mı yoksa düşmanın adına mı konuştuğunu anlayabiliriz çünkü Rab’bin Ruhu asla Kutsal Yazıları yalanlamaz. Ruhta olan kişi birisi O’ndan mı yoksa başka bir güçten mi konuşuyor anlayabilir. Bu nedenle Rab ile paydaşlıkta bulunmak iyidir.

 

Kutsal Ruh asla Kutsal Kitapta yazılmış olanlarla çelişmez. Bir işin Rab’bin işi mi, insanın işi mi yoksa şeytanın işi mi olduğunu anlamanın doğru yolu budur. Rab Kutsal Kitapta yazılmış olanların yazarıdır ve Kutsal Ruhun görevi bize bu yazılanları öğretmektir (Yuhanna 16:13-14). Kutsal Kitabı okuduğumuzda ya da Söz bize kendisini öğrettiğinde, Rab konuşacağı için dikkatimizi iyi vermeliyiz.

 

Bir başka önemli nokta Kutsal Ruh ile vaftiz olanlarla ilgilidir. Bu kişiler Rab’den gelen bir şeyi açıkladıklarında aldanmayız çünkü onların işleri dürüst ve doğrudur. Ama bunun mümkün olması için Rab’bin yolunda yürümeliyiz; sadece bu şekilde aldanmayız (Mezmurlar 25:3; 1. Petrus 2:5). Birisi Rab’den gelen bir şey söylediğinde içimizdeki yüreklerimiz ‘’yanmaya’’ başlar (Luka 24:32) ve O’nun varlığını hissederiz. Eğer bu sözler insandan gelirse, bir şeylerin doğru olmadığını fark ederiz. Şeytandan geldiğinde ise içimizde onu reddettiğimizi hissederiz.

 

Yeni bir vahiy gelmesi söz konusu değildir. Rab’bin Kutsal Ruhu Kutsal Yazılarda bulunmayan yeni bir vahiy getirmeyecektir. Çünkü O Tanrısal buyruklara sadıktır. Gerekli her şey Kutsal Kitapta bulunmaktadır. Kutsal Ruh İsa Mesih tarafından gerçeğin Ruhu olarak çağırılmıştır (Yuhanna 14:17); bu yüzden asla Sözü reddetmez.

           

Rab’bin konuştuğu böyle anlarda duyduklarına kulak vermeyenler çok şey kaybetmektedirler. Rab’bin sesi heybetlidir, tam yetkilidir ve tek yapmamız gereken onu dinleyip ona inanmaktır.

           

Rab’bin işi sadece Kutsal Ruhun yardımıyla başarılabilir. Pazarlama tüyoları işe yaramaz. En fazla kilisenin büyümesine katkıda bulunabilir ama bu da sadece maddi bir katkı olur. Ama esas önemli olan ruhsal büyümedir. Büyük ve güçlü bir kilisenin her zaman zengin ve kalabalık bir topluluk olması gerekmez.

           

Düşmanın bir saldırısının karşısında güçsüz kalmak kadar huzursuz edici başka bir şey yoktur; ama yanılmayın: Kutsal Ruh’un varlığı Kutsal Kitaptaki işaretleri doğrulaması ile bilinir. Böylelikle her zaman İsa Mesih’i yüceltebiliriz!

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares