Günün Mesajı

15/09/2016 - HRİSTİYAN OLMANIN AVANTAJLARINDAN BİRİ

Çünkü gerçek içimizde yaşıyor ve sonsuza dek bizimle olacak.

2. Yuhanna 1:2

Ne kadar etkili bir ifade: Gerçek içimizde yaşıyor ve sonsuzda dek bizimle olacak. Ne büyük ayrıcalık! Bizi her koşulda zaferli yapan; Mesih’teki kardeşlerimizi sevmemizi sağlayan bir ayrıcalık. Gerçek ile gücümüz kötülüğe üstün gelir ve düşmandan korkmayız.

 

Gerçek İsa’yı izleyenlerin içlerindedir; bu onlara büyük bir sorumluluk verir çünkü nasıl yürüyeceklerine, neler yapacaklarına ve neler söyleyeceklerine dikkat etmeleri gerekir. Gerçek içimizde yaşamaya tesadüfen başlamadı; bu Rab’bin bizim kurtuluşumuz için olan planıdır. Hristiyanlar yanlış bir şey yaptıklarında bu gerçeği ne kadar büyük bir rahatsızlık içerisine sokarlar bir düşünün! Birisi bir ayartıya kapılıp günah işlediğinde ne olur? Gerçek hala onda yaşamaya devam eder mi? Gerçek yanlışlarla birlikte yaşayabilir mi? Yoksa gerçek günah işleyenleri terk mi eder?

 

Bu ayet ile ilgili en iyi şey gerçeğin bizde yaşıyor olmasından da ziyade, sonsuza dek bizimle kalacak olmasıdır. Biz sadık olmayabiliriz ama Rab sadıktır ve bizi terk etmeyecektir (2. Timoteos 2:13). Ama dikkatli olun! Rab bizi ruhunun insanda sonsuza dek kalmayacağı konusunda da uyardı (Yaratılış 6:3). Saul’un örneği günah işleyenler için bir uyarı niteliğindedir! Bu adam İsrail’in meshedilmiş kralı ve Rab’bin vekili olarak atanmıştı; ama günah işlediği için yetkileri ondan alındı ve Rab tarafından reddedildi (1. Samuel 15:10-11).

           

Gerçek hepimizin içinde olduğu için, bir başkasının bize ruhsal konularla ilgili hiçbir şey öğretmesine ihtiyacımız yok. Sadece Sözü ve Kutsal Ruhu dinlemeliyiz; Kutsal Ruh bize her şeyi öğretir ve Rab’bin isteğinin ne olduğunu bilmemiz için anlayışımızı artırır. Rab’bin çocukları her durumun içinden zaferliler olarak çıkarlar (Romalılar 8:37).

             

Kimse gerçeğe üstün gelemez. O bizde yaşadığı için, tüm kötülüğün üzerinde gücümüz vardır. Gerçeği ne kadar çok bilirsek, o bizi batıl inançlardan ve yanlışlardan o kadar hızlı özgürleştirir (Yuhanna 8:32). Gerçek her şeyi olduğu gibi görmemizi sağlar ve aldanmayı sevip yanlış içinde yaşamamıza izin vermez. Onun sayesinde hayatlarımızda hiçbir savaşımızı kaybetmeyiz. Mesih’teki kardeşlerimiz bile gerçekle olan paydaşlığımızdan faydalanır. Gerçeğin içinde etkin olduğu birisinin bakışları kibar ve güvenilirdir.

           

Hiçbir şey gerçek ile birlikte yürümek kadar ödüllendirici değildir. Gerçek bizzat Rab İsa Mesih’in kendisidir (Yuhanna 14:6). Eğer onda kalır ve onun içimizde kalmasına izin verirsek, devamlı daha çok meyve veririz. Gerçek ile olan birlikteliğimiz bizi her koşulda zaferlilerden üstün kılar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares