Günün Mesajı

16/09/2016 - EKSİKSİZ BEREKET

Sevgili kardeşim, canın gönenç içinde olduğu gibi, her bakımdan sağlıklı ve gönenç içinde olman için dua ediyorum.

3. Yuhanna 1:2

Her bakımdan gönenç içinde olmalıyız çünkü Rab’bin vaatlerine sahibiz. Sağlık yönelinmesi gereken bir hedef olmalıdır; ama ruhumuzun da iyi durumda olması gerekir. Sözü anlamayan kişi hayatın en güzel şeylerini kaçırır. Rab’bin verdiği sözleri kabul edin ve değerli bir insan olun. Buna istekli olmayanlar kazananlardan olmayacaklar!

 

Kutsal Kitapta çelişki bulunmaz. O bize her bakımdan gönenç içinde olmamız gerektiğini ve bu nedenle bunun tersini söyleyen mesajları kabul edemeyeceğimizi söyler. Her Şeye Gücü Yeten Yaratıcı arkasına yaslanıp bizim acı çekmemizi izlerken bizi sevdiğini söylemiyor. Bu çelişkili olurdu. Rab onun isteğini anlayanlar ve yapanlar için El Şaday, yani her şeye gücü yetendir; her bir ihtiyacımızı karşılamak için ne gerekiyorsa yapabilir. Hayatlarımızda sıkıntıyı kabul etmek zorunda değiliz. Okuduğumuz ayete dayanarak Tanrısal gücün sizin yanınızda etkin olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Rab’bin vaatlerine dayanmamız, ileri çıkmamız ve savaşa girmemiz için gereklidir. Onun adında bunu yaptığımızda Rab araya girer ve bize zaferimizi verir. Rab’bin halkının ihmal ettiği şey İsa’nın Markos 11:22-24’te öğrettiği adımları izlemektir. Bu ayetlerde Her Şeye Gücü Yetenin hayatlarımızdaki etkinliğinden dolayı sorumlu olduğumuzu öğreniyoruz; Rab’bin vaatlerinde inandığımız her şey hayatımıza gelecektir.

           

Tüm bereketler ulaşmayı istediğimiz hedefler olmalıdır; sağlık da bunlardan biridir. Söz İsa Mesih’in tüm zayıflıklarımızı ve acılarımızı kendisinin yüklendiğini, bizlerin onun yaralarıyla şifa bulduğumuzu bildirir (Yeşaya 53:4-5). Bunun imanımızın temeli olması gereklidir. Bu ifadeye dayanarak hastaların Rab’bin önüne gelip iyileştiklerini ilan etmeleri gereklidir. Sözü uygulamaya geçirdiğimizde Yaratıcımız bundan hoşnutluk duyar.

 

Eğer ruhunuz iyi bir durumda değilse işler oldukça ciddileşmeye başlar. Rab’be inanmayan birisi nasıl onun yardımını alabilir? Ruhun iyi durumda olmaması demek kişinin Kurtarıcısını görmezden gelmesi demektir. Babanın ayıpladıklarını yapanlar böylelikle Rab’bin hayatlarında bir önemlinin olmadığını ilan etmiş olurlar. Durum bu olduğunda bu kişi kendisine saldıran karanlık güçlerin üstesinden gelemeyeceğinden emin olabilir.

           

Güçlü olun ve kurtuluşunuzu bütünüyle ilan edin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares