Günün Mesajı

17/09/2016 - BOZULANLARA DİKKAT EDİN

Çünkü Tanrımız'ın lütfunu sefahate araç eden, tek Efendimiz ve Rabbimiz İsa Mesih'i yadsıyan bazı tanrısızlar gizlice aranıza sızdılar. Onların yargılanacakları çoktan beri yazılmıştır.

Yahuda 1:4

Dikkatli olun! İsrail’in tamamı İsrail değildir (Romalılar 9:6); aramızda bazı bozulmuş insanlar bulunmaktadır. Bu yüzden gözünüz açık olsun ve kimseye canınızı emanet etmeyin. Her şeyi Kutsal Yazıların ışığında kontrol edin ve ona uygun olmayanları eleyin; çünkü bu tür insanlar Rab’bin işinden başka işler peşindedir. Lütfu sefahate araç ederler ve Rab’bi reddederler. Rab’de ve yalnızca Rab’de sağlam imanınız olsun.

 

Bu insanlara karşı son derece tedbirli olmalısınız çünkü dindar kişiler olarak görünmelerine rağmen aramıza şeytan tarafından yerleştirilmişlerdir ve amaçları bizi Rab’den uzaklaştırmaktır. Güzel konuşabilirler, gözyaşı dökmekte son derece iyi olabilirler, ama bir şeyin Rab’den olup olmadığını verdiği meyvelerden anlarız. Söz İsrail’deki herkesin İsrailli olmadığını söylemiştir. Hiç olmaması gereken fakat son derece yaygın bir sahtekarlık söz konusudur; bundan dolayı seçilmiş olanlar bile aldanabilmektedir.

 

Aramızda böyle bozuk insanların olduğunu düşünmek üzücü olabilir; ama bu gerçektir. Bu virüsler şeytan tarafından insanlara bulaşmaları için getirilmiştir ve bununla ilgili en üzücü şey de şeytanın başarıya ulaşmasıdır! Bir kez daha Rab’den olan insanların meyveleriyle tanınacağını hatırlatmak istiyorum (Matta 12:33); onları bazı bozuk insanların da sahip olabildiği armağanlarından ya da karizmalarından ayırt edemezsiniz.

 

Yapılacak en iyi şey canınızı sadece Rab’be emanet etmenizdir. Hiçbir önder, ne kadar iyi görünürse görünsün, canınızı demirlediğiniz bir liman olmamalıdır. Aklın yolu şudur: ‘’Tanrı'nın öğretisine ve bildirisine dönmek gerek! Böyle düşünmezlerse, onlar için hiç şafak sökmeyecek.’’ (Yeşaya 8:20).

 

Hoş sözler ve dindar tavırlar hiçbir zaman bir insanın Rab’den olduğunun işareti olmamıştır. Veriya’daki kardeşlerimize Selanik’tekilerden daha açık fikirli olmaları buyurulmuştu (Elçilerin İşleri 17:11). Sözü büyük ilgiyle karşıladılar ve dikkatle incelediler. Rab kimsenin sahtekarlar ya da yalancılar tarafından aldatılmasını istemez. Rab’bin Sözü dürüst insanların günah tuzaklarına düşmesine izin vermez.

 

Bozuk insanların Rab’bin işini yapmayla ilgili gizli amaçları vardır. Kutsalların arasına karışıp onlar gibi konuşmaya ve insanların duygularını tetiklemeye çalışarak gerçek aktörler gibi davranırlar; ama amaçları karanlığın kralının amacıyla aynıdır: mümkün olduğunca çok insanı yıkıma götürmek.

           

Böyle insanlar kolaylıkla tanınabilirler çünkü onlar Rab’bin lütfunu ahlaksızlık aracı olarak kullanırlar. Onlara göre Kutsal Kitapta günah olduğu söylenen şeyler eskide kalmıştır. Aslında böyle kişiler bu şekilde Rab’den gelen her şeyi reddetmiş olurlar ve yaydıkları öğreti de kendi uydurdukları bir öğretidir.

             

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares