Günün Mesajı

18/09/2016 - RAB’BİN SESİNE KULAK VERMEYE DEĞER

Kulağı olan, Ruh'un kiliselere ne dediğini işitsin. Galip gelene Tanrı'nın cennetinde bulunan yaşam ağacından yeme hakkını vereceğim.

Vahiy 2:7

Zaferimiz tamamen bize bağlıdır. Bu nedenle Kutsal Ruhun kiliselere neler söylediğine kulak vermeliyiz. Böyle yapanlar zaferli olurlar ve Tanrısal ödüllerini alırlar.

 

Rab bizim ayaklarının dibinde durup bereketler için yalvarmamızı istemedi. Onun isteği bizim haklarımızı öğrenip onları kullanmamızdır. İsa yeryüzündeki hizmeti sırasında böyle yapmıştır. Ayrıca İsa bize kendisinin de kim olduğunu Kutsal Yazılardan öğrendiğini söylemiştir. Rab’be geçmişte hizmet etmiş olan herkes zaferliydi çünkü Rab’bin işini yapmaları gerektiğini anlamışlardı. Bugün biz de kim olduğumuzu, bize nelerin verildiğini ve zaferli olmak için neler yapabileceğimizi Kutsal Kitaptan öğreniriz.

           

Ancak hayatlarını aylaklıkla geçiren ve bunun sonucunda Rab’bin kendisine ait olanlar için hazırladığı armağanlarını kaçıranlar da vardır. Onlar hala Rabbimizin dilsiz putlardan farklı olduğunu anlayamamışlardır. Her Şeye Gücü Yeten Rab konuşur, öğretir ve Sözüne iman edenlerin yaptıklarını onaylar.

.

Kutsal Kitap’ta galip gelene ifadesi yer alır. Tüm zaferlilere ödül verilecektir; ama zaferli olmayanlar sıkıntı çekecektir. Örneğin beş talantı olup bununla beş talant daha kazananlar, iki talantı olup onunla iki talant daha kazananlar gibi ödüllendirilecektir. Ancak bir talantı olup bununla hiçbir şey kazanamayanlar sonsuz azaba atılacaklardır (Matta 25).

           

Mücadele edin ve zafer kazanın çünkü böyle yaptığınızda ödülünüz size bizzat Rab tarafından verilir. Babaya onun sesini duymak istediğinizi söyleyin çünkü bu ses aracılığıyla Rab’bin hayatınız için olan isteğini anlayacaksınız. Bu güçlü bir sestir ve ihtiyacımız olan her şey onda vardır.

             

Rab’bin Kutsal Ruhu tüm kiliselere Rab’bin onlar için neler hazırladığını bildirmiştir. Ancak Her Şeye Gücü Yetenin buyruklarını dinlemeyenler ondan hiçbir şey alamazlar; Tanrısal planı anlayamamaktan daha kötüsü yoktur.

           

Babanın isteğinin ne olduğunu öğrenmeye çalışmayan Hristiyanlar hayalleri olup hayatın iyi şeylerinin tadını çıkarmayı arzulasalar bile kaybedenlerden olacaklardır çünkü Tanrısal planı izleyemezler; bu nedenle dışlanırlar ve başarısızlıklarından dolayı toplumu suçlarlar. Diğer yandan zaferliler ise sorunlara ya da tehditlere takılmazlar; kendilerini ruhen ve bedenen Rab’bin işine adarlar. Onlar iyi bir yaşam sürmenin yanı sıra büyük günde de ödüllendirilirler. Bu nedenle Rab’bin tatlı sesine kulak vermeye değer!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor  Soares