Günün Mesajı

19/09/2016 - GÜNAH İŞLEYENLER

Çünkü herkes günah işledi ve Tanrı'nın yüceliğinden yoksun kaldı.

Romalılar 3:23

İnsanlığın aldanmışlığı inanılmazdır! Hükümetler ve özel kurumlar örneğin insanların geçmişte nasıl yaşadıklarını araştırmak için büyük miktarda harcamalar yapıyorlar ama kimse kötülüğün dünyaya en başta nasıl girdiğini anlamak için zaman ayırmıyor. Bu gerçeğin anlaşılması son derece önemlidir çünkü sorunlarımıza çözüm getirecek olan odur. Sevgili okuyucum, bunun farkın da mısın?

 

İçinde yaşadığımız bu karmaşık dünya Big Bang adındaki büyük patlamanın sonucu olarak var olmadı. Ama büyük patlamalar olarak bildiğimiz olaylarla kıyaslayabileceğimiz şeyler oldu; bunlar Rab Tanrı’nın sesiydi. Rab ‘’Işık olsun’’ dediğinde ve diğer buyrukları verdiğinde bu ses yankılanarak gökleri ve maddi dünyayı var eden genişlemeyi başlattı.

 

Adem’in işlediği itaatsizlik günahı çok büyük bir yüktü; bu günah şeytanın doğası olan ölümün insan doğasına girmesine yol açtı ve bu nedenle herkes günah işlemeye başladı. Kutsal Rab artık bu varlığın yanında kalamazdı, bu nedenle insanlar cennetten kovuldu. Günah tüm sorunlarımızın kaynağıdır. Rab daha sonra bir plan tasarladı; çünkü sadece o Kutsallık yasasının dışına çıkmadan insanı özgürleştirebilirdi. Bu yüzden görkemini bıraktı, planını uygulamaya koydu ve biricik Oğlunun ölümüyle planı başarıya ulaştı. Böylece En Yüce Olan insanı yaşayan bir umut olmak üzere yeniden yarattı (1. Petrus 1:3). Adem’de kaybedilen Mesih’te yenilendi.

             

İlk insan tarafından işlenen günah nedeniyle kaçırdıklarını ve ikinci Adem aracılığıyla kazandıklarını anlamak için zaman ayıran insanlar bulabiliyor musunuz bir bakın. Aden Bahçesindeki itaatsizliğin sonucunda kaçırdıklarımız küçük şeyler değildir. Bu olayda bize verilmiş olan tüm yetenekleri kaybettik; geriye kalanlar sadece maddi dünya ile ilgili olanlardı. Rab’bin benzeyişinde yaratılmış olmamız, bu dünyada onun gibi olabileceğimiz anlamına geliyordu. Ama insanın düşüşü nedeniyle kötülüğün köleleri olduk.

 

Hristiyanlar İsa’nın ölümü aracılığıyla bizim için kazanılanları öğrenebilirler ve kötü sonuçları geçersiz kılan yetkilerini kullanmaya başlayarak Tanrısal vaatlerin gerçekleşmesini sağlayabilirler; bu şekilde aslında Rab’be de hizmet etmiş olurlar. Kayıp olanlar bu olanların karşısında hayrete düşecek ve iman edeceklerdir çünkü Müjdenin dikkatsiz insanları köleleştirmeye çalışan bir olmadığını, bütün sorunlarımıza çözüm olarak geldiğini göreceklerdir.

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares