Günün Mesajı

21/09/2016 - KİMSEYİ HOR GÖRMEYİN!

Bunun gibi, göklerdeki Babanız da bu küçüklerden hiçbirinin kaybolmasını istemez.

Matta 18:14

Rab’bin isteği herkesin kurtulmasıdır. Bir insan ne kadar ‘’küçük’’ görünürse görünsün asla Baba onu terk etmez. Her birey, Rab’bin işindeki konumundan bağımsız olarak, Rab ve bizim için büyük bir öneme sahiptir. Eğer bir insana kendisindeki armağanı geliştirmesi öğretilirse herkes için bereket olabilir.

 

Kimse Rab’bin gözünde küçük değildir. Bunun kanıtı Rab’bin Oğlunu hepimiz için ölmeye göndermesidir. Kurtuluşumuz için yapılan bu iş çok karmaşık ve mükemmeldir. Dünyada sadece tek bir insan olsaydı bile İsa yine gönderilirdi ve kurtuluş planı tüm insanlık için işlediğiyle aynı şekilde işlerdi.

           

Rab’bin bizim için olan sevgisi diğer her şeyden bağımsız ve herkes için aynıdır; bu nedenle kimse Rab tarafından geri çevrilmez. İnsanlar ırk, renk, sosyal konum, kültür, fiziksel görünüm ya da kökenler yüzünden birbirlerine ayrımcılık uygulamaya meyillidir ama En Yüce Olanın bütün insanlara saygısı vardır ve hepsinin gerçeğin bilgisine ulaşmasını ister.

           

Kurtarılmış olanlara karşı son derece özenli davranmalıyız çünkü onlar Mesih’teki kardeşlerimizdir. Bir insanı hor görmek, bunun nedeni ne olursa olsun, bu neden haklı bir neden olsa bile büyük Öğretmen tarafından öğretilen dersleri unutmak demektir. İsa kalabalığı doyurmak için balık ve ekmeği çoğaltma mucizesini gerçekleştirdiğinde kalanlar toplanarak saklandı çünkü hiçbir şey kaybolmamalıdır (Matta 14:13-21); hele de tıpkı bizim gibi insan olanlar! Hayatları israf etmeyin!

           

Tüm kurtulanlar Rab’bin önünde eşit fırsata sahiptir ve hiç şüphe yok ki her birinin bir hizmeti vardır. Bu nedenle atandıkları hizmetlerini gayret ve adanma ile yürütmeleri için onları teşvik etmek görevimizdir. Armağanlar Rab’bin uygun gördüğü şekilde dağıtılır. Bu yüzden kendisini değersiz gören kişi belki bu utanç verici durumdan çıkmasına yardımcı olacak bir armağana sahiptir! Çoğu zaman hayat bize ayrımcılığa uğramış ve kendilerinden hiçbir şey ummadığımız insanların, onları hor görenleri kurtaranlar olduğunu göstermiştir.

           

Sadece kayıp insanlara sözü duyurmakla kalmamalı, aynı zamanda kutsallara da hizmet etmeliyiz çünkü doğru insanın duası güçlü ve etkilidir (Yakup 5:16). Bundan sonra Mesih’in Bedeninin bir üyesi olan herkes sizden en doğru şekilde ilgi görmelidir! Sadece parmaklarında altın yüzükler takanları ve üniversite diploması olanları sevmeyin. Rab seçtiği kişileri küçük görmememize yardım etsin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares