Günün Mesajı

24/09/2016 - KAZANMANIN SIRRI

Böylece cesaretle diyoruz ki,
“Rab benim yardımcımdır, korkmam;
İnsan bana ne yapabilir?”

İbraniler 13:6

İkrar bir Hristiyan’ın hayatındaki en önemli şeylerden biridir. Başarılı olmak için ağzımızdan çıkanlara dikkat etmemiz önemlidir. Sadece iman ve güvenle açıklamalar yapmalıyız. İçinde olduğumuz durum nasıl bir durum olursa olsun, eğer güvenle Rab’bin yardımcımız olduğunu ilan edersek, kötülükten uzak durma konusunda yarı yolu tamamlamış sayılırız. Diğer yarısı ise önümüze çıkan zorluklardan korkmadığımızda tamamlanır.

 

Bir insan inanlı olabilir, ama eğer ikrarlarına dikkat etmiyorsa, her zaman Tanrısal gücün hayatındaki etkinliğinden mahrum kalacaktır. Mesela iman kahramanlarını incelersek onların Rab’bin himayesinde nasıl cesur açıklamalar yaptıklarını görürüz. Böyle yaparak sadece ruhlarının denenmelerde başarıya ulaşmasını sağlamadılar, aynı zamanda Rab’bin bu kullarından hoşnut olmasını da sağladılar.

          

İsa’daki yerimiz konusunda da cesur olmamız önemlidir. Bunun için Rab’bin bize söylediklerini ilan etme konusunda cesur ve yürekli olmalıyız. Rab’bin sesi güçlüdür; ama onun bizim yanımızda harekete geçmesi için bu açıklamaları ağzımızdan düşürmemeliyiz. Cesaretle En Yüce Olan Rab’bin bizimle ilgili söylediklerini ikrar ettiğimizde Tanrısal güç Rab’bin söylediklerini gerçekleştirmek için harekete geçecektir (Yeşaya 55:11).

          

Rab’bin hizmetkarları ağızlarından asla olumsuz ifadelerin çıkmasına izin vermemelidir çünkü eğer korkularından ve şeytanın tehditlerinden bahsetmeye devam ederlerse sonunda bu kötü şeyler kaçınılmaz olarak başlarına gelir. Diğer yandan, eğer sadece iyi olan şeylerden bahseder ve Sözün öğrettiklerini ilan edersek, başarıya doğru büyük bir adım atmış oluruz. Ağzımızdan çıkanlar her zaman güvenle çıkmalıdır çünkü imandan gelmeyen her şey günahtır (Romalılar 14:23).

        

Rab bizim iman dünyasından çıkmamızı istemiyor çünkü buradan çıktığımızda şeytan bizi ellerine alabilir. Ama Baba’nın isteği dahilinde kalırsak Tanrısal gücün tıpkı İsa’da ve imanla zafer kazanan diğer insanlarda olduğu gibi, bizim yararımıza harekete geçmesini sağlayabiliriz.

        

Sorunlarınızdan, ayartılarınızdan ya da şeytani tehditlerden kaçmayın. Güçlü olun ve karanlığın güçleriyle kararlılıkla, cesaretle ve Rab’bin sözüne uygun olarak yüzleşin. Eğer şüpheye kapılırsanız şeytan sizi yenebilir. Eğer iman atmosferinde kalırsanız hiçbir kötülük sizi yenemez. Rab’bin söylediklerini ağzınızdan düşürmeyin ve asla insanların yapabileceklerinden korkmayın çünkü ancak bu şekilde kazanırsınız!

        

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares