Günün Mesajı

25/09/2016 - RAB İŞİTİR VE KONUŞUR

Musa'yla Harun O'nun kâhinlerindendi,
Samuel de O'nu adıyla çağıranlar arasındaydı.
RAB'be seslenirlerdi,
O da yanıtlardı.

Bulut sütunu içinden onlarla konuştu,
Uydular O'nun buyruklarına,
Kendilerine verdiği kurallara.

Mezmurlar 99:6-7

Musa ve Harun Rab’bi çağırdığında Rab onları işitmişti. Ama Rab bundan fazlasını da yaptı ve onlarla konuştu! Rab’be yakaran Rab tarafından işitilir; sonra da ondan bir cevap ve bir talimat alır. Ama onun söylediklerini uygulamak önemlidir çünkü Rab’bin söyledikleri önemli hükümlerdir. Eğer bir insan bir buyruğu ihlal ederse, bu hatası küçük bir hata olarak görünse bile bu kişi göklerin egemenliğindeki en alçak kişi olur; bunun tam tersi de aynı şekilde geçerlidir (Matta 5:19)

 

Rab’bin kendisiyle konuşmasını isteyen kişinin dua ile yaşaması ve tıpkı Musa ve Harun gibi Rab korkusuna sahip olması gerekir. Rab’bi çağırdığınızda Rab sizi duyacağı ve cevap vereceği için dikkatli olmalısınız. Baba’ya yönelik attığınız her adımda Rab de size bir adım atar.

 

Rab’bin sesinin rehberliği olmazsa her zaman sendeleriz. Eğer Rab’bi duyabiliyorsak ve o da bizi duyabiliyorsa, o halde neden hayatlarımızı Rab’be adama fırsatını değerlendirmeyelim? O bize önemsiz hiçbir şey söylemez; bize her durumda önemli yönlendirmelerde bulunur. Bunun gerçekleşmesi için ilk adımı biz atmalı, Rab’be yakarmalıyız.

 

Rab tarafından halkı Mısır’dan çıkarmak için kullanılan bu iki kardeş ayrıcalıklı değildi. Sadece en temel gereksinimleri karşılıyorlardı: Rab’bi duymak ve Rab tarafından duyulmak. Bugün aynı şeyi yapanlar Rab’bin gerçekten de çocuklarıyla ilgilenen Baba olduğunu ve onlarla ilgili en küçük detaylarla bile ilgilendiğini görecekler.

 

Rab’bin bize söylediklerini uygulamamız mutlaka gereklidir. Eğer Rab’bin söylediklerine kulak vermezsek kesinlikle emin olun ki Rab bizimle konuşmayacaktır. Rab’bin hükümlerini uyguladığımızda onu sevdiğimizi ve onun da bizi sevdiğini göstermiş oluruz (Yuhanna 14:21). Bize söylediği şeyleri hor görmek ise ölüm hükmümüzü imzalamakla eşdeğerdir (Süleyman’ın Özdeyişleri 13:13). Böyle yaparsak şeytanın ayartılarının hayatımıza girmesi için boşluklar açmış oluruz. Bu Rab tarafından kullanılanların bile başına gelebilmektedir. Kutsal Kitabın çizdiği sınırlar ihlal edildiğinde ve benliğin istekleri takip edildiğinde bunun sonucunda hata yapma ruhu hayatımızda etkin olmaya başlar.

 

Rab’bin egemenliğinde en aşağı seviyede olmamak için dikkatli olun. Rab’bin adını çağırmaya başlayın ki onun tarafından duyulabilesiniz ve Rab’bin cevabını alabilesiniz. Bunu ertelemeyin çünkü bu sadece buradayken yapabileceğiniz bir şeydir!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares