Günün Mesajı

27/09/2016 - TAVSİYE VERMENİN SORUMLULUĞU

Temanlı Elifaz, Şuahlı Bildat, Naamalı Sofar gidip RAB'bin söylediğini yaptılar. RAB de Eyüp'ün duasını kabul etti.’

Eyüp 42:9

Eyüp’ün bu iç arkadaşı ona sıkıntılarından kurtulması için yardım etmek istemişti ama kendi akıllarının ürünü olan şeyler söyleyerek biraz çizgiyi aştılar. Bu nedenle Rab öfkelendi ve onlara günahlarından dolayı sunular sunmaları için bir fırsat tanıdı. Eyüp’ün duası ve aracılığı kabul edildi. Bu onun kendi kaderini de değiştirdi.

 

Tavsiyelerimiz birileri için faydalı olabilecek olsa da, eğer Kutsal Kitaba dayanan bir temeli yoksa o tavsiyeyi hiç vermemeliyiz. Ayrıca, Rab bizi bir mesajı aktarmamız için yönlendirdiğinde, Kutsal Yazılara hiçbir şey eklememeli ve onlardan hiçbir şey çıkartmamalıyız çünkü bu mesajın Rab’bin istediği şekilde aktarılması gereklidir.

 

Eyüp’ün üç arkadaşı ona yardım ederken doğru bir şekilde davranmamıştı. Bu uyarı tüm Hristiyanların yüreklerinde canlı tutulmalıdır. Gerçekten yardımcı olabilmek için insanın bilgeliğini ya da düşüncelerini kullanamayız çünkü tek gerçek yardım Rabbimizin sözünden gelir. Bu yüzden aklın ürünlerine ya da ‘aydınlanmış’ denilen insanların söylediklerine dayanan tavsiyeler kaçınılmaz olarak başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

 

Kendi aklımızdan geçenleri söylemek, ne kadar mantıklı görünürse görünsün şeytanın bir aldatmacasıdır. Bu nedenle kendi isteğimizin ürünü olan tavsiyelerde bulunmamalı, Rab’bin bize sözü aracılığıyla söylediklerine uygun konuşmalıyız. İnsanlara söylediğimiz şeylere dikkat etmemiz her zaman iyidir. Çünkü onlar tavsiyemizi istediklerinde En Yüce Olan Rab’den yardım almak istiyorlar, başka bir kaynaktan değil.

             

Söylediğimiz şeye inanan insanlar olduğunda söylediklerimize dikkat etmek çok büyük bir sorumluluktur! Tavsiyede bulunma hizmeti çok ciddi bir hizmettir çünkü en küçük hatamızda tavsiyemize uyan ve söylediklerimize inananlar Baba’nın isteğine değil bize güvenmiş olurlar. Eğer eylemlerimizi dinsel dogmalara, başka önderlerin ya da geleneklerin felsefelerine dayandırırsak asla başarılı olamayız. Sadece Rab’bin sözünü kullanarak yardım edenler sadece ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilirler.

           

En Yüce Olan’dan bahsedip onun Sözüne dayanmamak tehlikelidir! Bu yüzden her zaman Rab’bin mesajını size öğretildiği gibi; ondan hiçbir şey çıkartmadan ve ona hiçbir şey eklemeden ulaştırmalısınız.

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares