Günün Mesajı

28/09/2016 - KÖTÜLERİ BEKLEYEN GELECEK

Kötülerin üzerine kızgın korlar ve kükürt yağdıracak,
Paylarına düşen kâse kavurucu rüzgar olacak.

Mezmurlar 11:6

Kötü insanları, Rab’bin sözünü bilen ama ona saygı duymayan insanları bekleyen çok korkunç sıkıntılar vardır. Bu insanlar ne huzur bulabilir, ne de başarılı olabilirler. Hayatları kolay geçmez. Büyük günde onları bekleyen şey kızgın kömürler, ateş, kükürt ve alevli rüzgarlardır. Ama onları bekleyen ceza onlara bildirilmiş olsa bile hala yollarını değiştirmezler. Diğer yandan Rab’be yönelip ona hizmet edenler onda yaşam ve bolca yaşam olduğunu görürler (Yuhanna 10:10)

 

Rab’bin sesine baş kaldıran insanlar kötüdür; onlar Kutsal Kitabın ayıpladığı şeyleri bilirler ama yine de onları yaparlar. Bunlardan bazıları daha fazla kazanç elde etmek için dikkatsiz insanlara mucize vaatlerinde bulunurlar. Kimileri ise yasal olmayan yollarla servet biriktirir, yaptıkları şeyin Rab’bin evinin yararına olduğu yalanıyla insanları kandırırlar. Ama bu sözde ‘Hristiyanlar’ aslında hırsızlık etmektedir çünkü insanların duaları ve bereketlerini zimmetine geçirmek hırsızlıktan başka bir şey değildir! Peki Yargı Gününde böyle insanlara ne olur? İsa onları tanımayacağını söylemiştir (Matta 7:22-23).

 

Bu insanların yanı sıra, zinanın günah olduğunu bilen ama ‘zina etmeyeceksin’ şeklindeki Tanrı buyruğunun başkaları için geçerli olsa bile kendileri için geçerli olmadığına inanan insanlar da vardır (Mısır’dan Çıkış 20:14). Bir gün onlar eşlerine karşı sadık olmayan diğer herkesle birlikte toplanıp ağlayacaklar, pişmanlık ve gözyaşlarıyla bağışlanma dileyecekler. Ama artık çok geç olacak. Esav da ilk doğanlık hakkını bir kase çorba karşılığında sattığında artık çok geçti. Kötüler Rab’be tövbe etme fırsatı için yakaracaklar ama istekleri işitilmeyecek (İbraniler 12:17).

 

En Yüce Olan’ın söylediklerini hor görmeye değmez çünkü bunun cezası çok korkunç olacaktır. Rab’bin yasakladıklarının farkında olup da onları yine de yapanlar Rab’bin ciddi cezalarıyla karşı karşıya kalacaklar. Bunun bir örneği Rab’bin onun vaadinden şüphe edip on casusa inananların Kenan ülkesine girmelerine izin vermeyişidir (Çölde Sayım 14). Bugün aynısı Rab’bin yaşam standartlarımız olarak belirlediği çizgilere saygı göstermeyenler için de geçerlidir.

           

Doğrulukla hareket etmeyenler asla hayatlarında huzuru bulamayacaklar. Her zaman tetikte ve rahatsız olacak, devamlı tuzaklara yem olacaklar. Daha da kötüsü, Rab’bin şeytanı sonsuzluk boyunca cezalandırmak için hazırladığı ateş, kükürt ve alev rüzgarı onlara sonsuz yaşamları boyunca eşlik edecek (Vahiy 21:8). Onlar Tanrısal uyarının farkındalardı ama yollarını değiştirmediler! Buna karşılık Rab’be dönüp günahlarını itiraf edenler ve onları terk ederek Rab’be tüm yürekleriyle hizmet edenler için bolca yaşam vardır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares.