Günün Mesajı

30/09/2016 - EN İYİ ÖDÜLÜ İSTEYİN

İki kişi bir kişiden iyidir,
Çünkü emeklerine iyi karşılık alırlar.

Vaiz 4:9

Bir şeyden kesinlikle emin olabiliriz; Rab her zaman doğrudur ve Rab’bin Sözünü izlemeyen insan asla doğru değildir. Yaptığımız her iş eğer Rab ile birlikte yapılıyor ise iyidir. Eğer bir insan her şeyi kendi başına halletmeye çalışıyorsa onun hayatında her şeyi bilen ve karşılığında hiçbir şey talep etmeyen ‘yardımcı’ eksiktir. Rab ile ortak olarak çalışmak başarının garantisidir. Onunla birlikte yapılan her şey her zaman en iyi sonucu getirir.

 

Rab’be asla karşı gelemezsiniz çünkü o Rab’dir. Bunun anlamı onun kusursuz, yetkin ve mükemmel sevgi ile dolu olmasıdır. Daha iyisi de Mesih’in kendisini bizim teselli vericimiz olarak sunmasıdır.  Baba olarak Rab çocuklarının başarılı olmasını ister. En Yüce Olan’ın yardımını kabul etmemek, asla yorulmayan, uyumayan ve karşılık beklemeyen bir varlığı hor görmek demektir. O harekete geçtiği zaman kimse ona engel olamaz (Yeşaya 43:13). O halde neden Rab hep yanımızda olmasın? Neden tüm ihtiyaçlarımızı ona getirip bunları karşılamasını ve bize yolumuzdaki her adımda eşlik etmesini istemeyelim?

 

İki şey kesindir: İlki Rab’bin asla hayal kırıklığına uğratmayacağı, ikincisi ise insanın her zaman hata yapacağıdır. Adem’in günahından dolayı insanın yetenekleri sınırlanmıştır ve esin kaynağı yitirilmiştir. Eğer insanlar Sözün esini ile hareket etmezlerse asla başarılı olamazlar. Yolumuzu aydınlatan, adımlarımıza ışık olan Sözdür (Mezmurlar 119:105). Kutsal Yazılara danışarak hareket etmeyen, Yaratıcının onun için istediklerini de bilemez. Kendisine ait olanları bilmediği için devamlı hata yapar. Bazı insanlar Rab olmadan da başarıya ulaşabilir ama eninde sonunda bunun onlar için en iyi şey olmadığını anlarlar.

             

Rab’deki işini yapanlar, yani Rab’bin buyruklarını yerine getirenler Tanrısal rehberlik olmadan ilerleyenlerden daha yüksek başarılara ulaşırlar. Maddi başarı bir insanın Babayı hoşnut ettiğinin ve görevini yerine getirdiğinin işareti değildir. Rab’bin her birimiz için ne istediğini tam bir itaat ile anlamaya çalışmalı; yaptıklarımızla onu hayal kırıklığına uğratmamalı ve şeytanla işbirliği yapmamalıyız.

 

Rab’den ayrı hareket edenler, onun rehberliğini izlemeyenler çok şey kaçırıyorlar. Eğer Rab yanımızda olursa onun yardımı, güçlendirmesi ve desteğiyle imkansız görünen şeyleri başarabiliriz. Her şeyde başarılı olmamızı isteyen, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten ve her yerde olan Rab’bin yanımızda olması mümkündür ve bu fırsatı kaçırmamalıyız. Rab’bin yardımıyla hareket eden hiçbir savaşını kaybetmez. Her iş Rab’bin rehberliği olursa tam bir başarı ile sonuçlanır.

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares