Günün Mesajı

01/10/2016 - RAB’DEN İŞARET İSTEMEK DOĞRU MUDUR?

“Tanrın RAB'den bir işaret iste; ölüler diyarı kadar derin, gökler kadar yüksek olsun.”

Yeşaya 7:11

Rab’den onun isteğiyle ilgili doğrulama niteliğinde bir işaret isteyebilir miyiz? Rab’bin gerçekten İsrail’i eliyle kurtarıp kurtarmayacağını anlamak için bir parça yünü harman yerine koyan Gidyon’un yaptığını yapmamamız gerekiyor (Hakimler 6:37). Çünkü Rab’bin onayının işaretini kalbimizden daha iyi bir yerde hissedemeyiz. Ama En Yüce Olan Rab’bin başka yöntemleri de vardır. 

 

En Yüce Olan Rab bugün geçmişte yaptığı her şeyi yine yapmak istiyor. Çünkü O Rab’dir ve halkının geçimini sağlamak için göksel yiyecek gönderecek güce sahiptir. Hatta o yiyecekleri çoğaltır, zamanı kesintiye uğratabilir ya da uzatabilir, ondan korkanları hapishanelerden ve fırtınalardan kurtarabilir. O böyle birçok mucize yapabilir. Ama neden En Yüce Olan Rab zaten yüreğimize konuşuyorken ondan başka bir işaret isteyelim?

 

Eğer Rab’bin bize bir şeyi açıklayıp açıklamadığından emin değilsek bunun eminliğini hissetmek için dua edebiliriz. Rab ona hizmet edenleri bizi yönlendirmesi için kullanabilir ve ondan gelmeyenleri ayırt etmemize yardımcı olabilir. Bu belli bir berekete yönelik umudumuzu artırabilir. Her şey Rab’bin rehberliğinin bir işareti olarak görülebilir. Bu eminlik geldiğinde ise hala inanmamak Rab’bi öfkelendirir.

             

Eğer bir şeyin Rab’den geldiğinin onayını hissetmiyorsak, bize yapılması gerekeni anlamamızda yardım etmesi için ona dua etmeliyiz. Bundan sonra ise hep uyanık olmalıyız çünkü En Yüce Olan Rab bize doğru yolu gösterecektir. Kutsal Kitap der ki: ‘iki ya da üç şahidin ağzından çıkan her söz pekiştirilecektir’ (2. Korintliler 13:1). Merak ettiğimiz her soru için Rab’bin isteğinin ne olduğunu bilmenin en uygun yolu budur. En az iki ya da üç ayetin bu doğrultuda kullanıldığını fark ettiğimizde Rab’bin bizden ne yapmamızı istediğini bilebiliriz.

 

Birçok insan Gidyon’un yaptığını yapmaktadır. O Rab ile harika bir deneyim yaşamıştı ve Yaratıcısının isteğini biliyordu. Ama zayıflığından dolayı Rab’be ona İsrail’in kurtarıp kurtarmayacağını göstermesi için dua etti. Peygamber Yeşaya Yahuda Kralı Ahaz’dan aynı şeyi yapmasını istediğinde kral bunu reddetmiş ve işaret istememişti. Ona göre böyle bir şey istemek Rab’bi sınamak demekti (Yeşaya 7:11-12).

             

En iyi işaret Sözün yüreğimizdeki onayını hissetmektir. İmanla donanmalıyız çünkü iman umduğumuz şeylerin teminatıdır (İbraniler 11:1). Bir işaret istemek gereksizdir. İman bize verildiğinde tek yapmamız gereken şey o bereketin gerçekleşmesi için işe koyulmaktır.

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares