Günün Mesajı

03/10/2016 - ÖZEL BİR BULUŞMA

Petrus daha konuşurken parlak bir bulut onlara gölge saldı. Buluttan gelen bir ses, “Sevgili Oğlum budur, O'ndan hoşnudum. O'nu dinleyin!” dedi.

Matta 17:5

İsa öğrencilerinden Petrus, Yakup ve Yuhanna, oradaki diğerleriyle birlikte Rab’bin görkemiyle gelip onlara göründüğü muhteşem bir buluşmaya şahitlik ettiler. O anda açıklanması güç bir şey gerçekleşti: Rab’bin emriyle ölen ve Rab tarafından gömülen Musa (Yasa’nın Tekrarı 34:4-7) canlı bir halde Rab ile konuşuyordu. Ateşten bir atlı araba ile göklere alınan İlyas (2.Krallar 2:11) da orada, Rab’bin yanındaydı. Bu buluşma En Yüce Olan’ın Oğlu Mesih’in öğrencilerine anlatacağı mesaj ona bildirildi.

 

Rab istediği her şeyi yapabilir. En Yüce Olan Rab seçtiklerini gerekli gördüğü işleri yapmaları için çağırır. Rab ile olan bu buluşmalardan bazıları gizli olmuştur çünkü birçok insan olanları anlayamazdı. Rab’bin kişisel güçlendirilişimiz için bize açıkladığı bazı sırlar olduğu vardır. Eğer bu sırlar başkalarınca da bilinseydi, iman ateşimizi söndürmek ve bizi ruhsal olarak soğutmak için onları kullanabilirlerdi.

          

Öğrencileri bu olanlardan şüphelenmemişlerdi bile. Aynısı müjdeyi birisiyle paylaşmak, adanma anları yaşamak ya da kilise ibadetine katılmak üzere bir çağrı aldığımızda bizim için de geçerlidir. Babanın hiçbir daveti sebepsiz yere değildir. Çünkü Rab iki ya da üç kişi onun adında bir araya geldiğinde (Matta 18:20) o kişilerin hayatlarında mucizeler yapar. Öğrenciler Rab’bin görkemini görüp onunla kuşatıldıklarında böyle bir mucizeye şahitlik etmişlerdi.

        

En Yüce Olan’ın yaptığı işler sorgulanamaz çünkü o en güçlü olan Rab’dir ve bizi bazı işler için neden görevlendirdiğini iyi bilir. Bu buluşmada yüzyıllar önce ölmüş olan Musa Rab ile konuşurken görülmüştü. Yaşayanlar ve ölüler Rab’bin elindedir ve o dilediğiyle dilediği şeyi yapabilir. Rab’bin bu hizmetkarının ölümünün nasıl gerçekleştiği hakkında çok fazla bilgimiz yok. Ama Söz’e göre şeytan Musa’nın bedeninin nerede olduğunu bilmek istediği için baş melek Mikail’e baskı yapmıştı. Mikail ise ona ‘Rabbin azarı üzerine olsun’ demişti (Yahuda 9), ‘çünkü gizli şeyler sadece ona aittir’ (Yasa’nın Tekrarı 29:29). En Yüce Olan dilediği şeyi dilediği gibi yapabilir. Bizim görevimiz sadece onun söylediklerini dinlemektir. Aynı gün ölmemiş olan ama uzun zaman önce göklere alınmış olan İlyas da Musa ile birlikteydi ve Rab ile konuşmuştu.

        

Bu özel buluşmada Rab elçilere bize de mükemmel bir şekilde uygun olan bir mesaj göndermişti: Onun sevgili Oğluna kulak vermeliyiz. Bu bugün tam olarak yapmamız gerekendir. Çünkü insanlara kulak vermek yerine sadece Rab’bin sesini izlemeliyiz. Bunun hakkında biraz düşünün!

        

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares