Günün Mesajı

04/10/2016 - HER ZAMAN HAKSIZLIĞA UĞRAYACAĞIZ

Onları yargıçların karşısına çıkartarak, “Bu adamlar Yahudi'dir” dediler, “Kentimizi altüst ettiler.’’

Elçilerin İşleri 16:20

Rab’be ait olanlar her zaman hazırlıklı olmalıdır çünkü muhtemelen haksızlığa uğrayacaklar. Biz Hristiyanların şeytanın ‘sessizliğini’ rahatsız eder, ona tabii olanları öfkelendiririz. Şeytan Rab’bin halkını yok etmek için her şeyi kullanır. Bu yüzden hazırlıklı olmalı ve bizi Rab’bin sevgisinden ayıracak hiç kimseye izin vermemeliyiz (Romalılar 8:38-39).

 

Söz tüm dünyanın şeytanın yönetimi altında olduğunu söyler (1. Yuhanna 5:19). Bunun anlamı düşmanın eylemlerinin ortasında yaşıyoruz. Ama biz bu dünyadan değiliz (Yuhanna 15:19). Bu yüzden bu bizi etkileyemez ya da bizi yönlendiremez. Haksızlığa uğradığımız zaman Mesih’teki yerimizden rahatsız olup imanımızı yıkmaya çalışan düşmandır. İmanı olmayanlara ise gerçekle ve Rab’bin sevgisiyle yaklaşmalıyız.

 

Başarımız En Yüce Olan’a henüz kendilerini teslim etmemiş olanları rahatsız edebilir. Bu yüzden haksızlığa uğramak Hristiyanların her zaman umması gereken bir şeydir. Şeytan her zaman Rab’bin halkını mahvetmek ister. Mesela İbrahim’in Sara ile ilgilenen Mısır kralı Firavun’un kendisini öldürmemesi için bilgeliğini kullanması gerekliydi. Firavun onun İbrahim’in kız kardeşi olduğunu sanmış ama sonradan karısı olduğunu öğrenmişti (Yaratılış 12). Kendisine bir çocuk verileceği vaadi gerçekleşene kadar da En Yüce Olan’ın bu hizmetkarının sabırlı olması ve Sözün doğrulanışını beklemesi gerekmişti (Yaratılış 16:17). Daha sonra oymaklar onun soyuna karşı ayaklandığında, Amalek oymağı Rab’bin halkını arkadan yakalamış ve kanatlardaki ordulara saldırmıştı. Ama beklenebileceği gibi bu kral da hak ettiği ödülünü almıştı (Yasa’nın Tekrarı 25:17-19).

           

Düşman Rab’be hizmet edenlere karşı ölümcül bir öfke duyar; o her zaman Rab’bin kutsal halkının yeryüzünde ayağını kaydırmaya uğraşmaktadır. Ama bunu asla başardı ve başaramayacak çünkü Rab’bin çocukları Rab’bin koruması altındadır; hiçbir kötülük onlara zarar veremez (Mezmurlar 91:9-10). Ama bizi Rab’bin sevgisinden ayırmak için zulüm ve yok etme girişimleri her zaman olabilir. Bu yüzden kaygılanmayın, sadece Rab’bin buyruklarını izleyin. İtaat karanlığın sertleştiği yüreklerin gerçeğe tanıklık etmesini sağlar.

           

İmanımız ve kutsallığımız bizi durdurmaya çalışan ve onu izleyenleri bize düşmanlık ettiren şeytanı rahatsız eder. Eğer birisi size zarar verirse ona diğer yanağınızı dönün (Matta 5:38-42). Çünkü Mesih için sıkıntı çekenler büyük ödüller alacaklar (Yakup 5:10-11).

           

Tıpkı Rabbimizin yaptığı gibi görevimiz Rab’bin ateşini yeryüzüne göndermektir (Luka 12:49). Bu ateş günahı yakar ve karanlığın egemenliğinde depremlere yol açarak insanların bu egemenliğin etkinliğinden özgürleşmelerini sağlar. Bu yüzden Rab için sıkıntı çekerseniz sevinin, çünkü ödülünüz büyük olacak. Unutmayın, İsa bu dünyada zorluklarla karşılaşacağımızı söyledi (Yuhanna 16:33).

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares