Günün Mesajı

07/10/2016 - ÖĞRENCİLERİNİZ NE DURUMDA?

Çünkü siz Rab'be bağlı kalırsanız, biz asıl o zaman yaşarız.

1. Selanikliler 3.8

Ruhsal çocuklarımızın başarılı olduklarını görmek çok sevindiricidir. Ama onların geri döndüklerini görmek de bir o kadar üzücüdür. Pavlus Timoteos’tan Selaniklilerin ruhsal yaşamdaki ilerleyişlerinin onu heyecanlandırdığı haberini almıştı. Rab’be sıkıca bağlı olmak esas önemli olandır. İmandaki çocuklarımızın Rab’be sıkıca bağlı olduklarını gördüğümüzde ya da bildiğimizde de ödüllendiriliz. Bu nedenle her zaman sürümüze göz kulak olmalıyız.

 

Elçi Pavlus Mesih’e kazandırdığı insanları sevmişti. Engellerle karşılaşmasına rağmen canlı hissetmeye devam ediyordu çünkü Selanikliler Rab’be sıkı tutunuyorlardı. Rab’bin egemenliği için yapmaları gereken işleri yapan herkesin sahip olması gereken hissiyat budur. Asla mutlu ya da üzgün hissediyor olmanızı kafanıza takmayın. Gerçekten önemli olan şey Rab’bin egemenliğinin büyüdüğünü, geliştiğini ve görkeminin yükseldiğini görmektir.

 

İmandaki çocuklarımızın Rab’be sıkı tutunduklarını görmek bizi en çok mutlu eden şeydir. İmanda birisinin babası ya da annesi iseniz Mesih’te aracılığınızla yaratılanların eski günahlı yaşamlarına döndüklerini görmek sizi çok üzer. Bir Hristiyanın sahtekarlığa, uyuşturucuya ya da zinaya geri döndüğünü görmek kadar hayal kırıklığına uğratıcı bir şey yoktur. Rab tarafından çağırılan herkes onlar aracılığıyla kurtulanların yaptıkları işlerin Rab’bin planında parladığını görmekten hoşnutluk duyar.

 

Öğrencilerimizin başarılı olduğunu duymak ne kadar da iyi hissettirir! Sanki onların başarısı bizim başarımız gibidir. Pavlus Timoteos tarafından getirilen haberi aldığında neşelenmişti. Hizmetimizden fayda gören ve imanda büyüyen ne kadar mutlu olduklarından bizi haberdar etmeye davet ediyorum. Böyle iyi haberler duymayı çok seviyoruz!

 

Elçinin sözü bir kenara bırakılmaması gereken bir sözdür: ‘’Rab’be bağlı kalın.’’ Diğer her şey geçicidir ve bizim için çok küçük bir öneme sahiptir. Bu yüzden iyi imana devam edin! Bu aynı durumda olanlar için bir örnek teşkil eder ve bunun bu şekilde davranmayanlara da esin verme gücüne sahiptir. Rab’bin her konudaki amaçlarına ulaşmak, ondan aldığımız rehberlikle mümkündür.

 

İsa onun tarafından seçildiğimizi ve çağırıldığımızı söylemiştir. Bu çağrı ayağa kalkıp öylece durmamız için değildir; kalıcı meyveler vermemiz içindir. Rabbimiz alacağımız ödülden de bahsetmiştir: Tüm isteklerimiz Kutsal Babamız tarafından yanıtlanacaktır.

 

Rab’bin egemenliği için kurtarılmış olanlara göz kulak olun. İmanların durumuna bağlı olarak siz de büyük yardım görecek ya da isteklerinizin reddedilmesiyle karşılaşacaksınız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares