Günün Mesajı

01/11/2016 - TANRI HALKI İÇİN HARİKALAR YARATIR

“Tutukevini kilitli ve tam bir güvenlik altında, nöbetçileri de kapılarda durur bulduk. Ama kapıları açtığımızda içerde kimseyi bulamadık!”

Elçilerin İşleri 5:23

Rab’be güvenenleri tutsak edebilecek bir hapishane yoktur. İnsanlar Rab’bin işlerine ve En Yüce Olan’a hizmet edenlerin gerçeğe ulaşmalarına engel için ellerinden gelen her şeyi yapabilir ama bunu başaramazlar. Rab bir şey yaptığı zaman kimse onun işlerini tersine çeviremez (Yeşaya 43:13)

 

Rab insanlara göre hareket etmez. Onun kendi planı vardır. Ne düşman ne de herhangi bir insan bu planın yürütülmesine engel olamaz. Rab’bin işine ya da Rab’bin hizmetkarlarına karşı komplo kurmaya çalışanlar tüm çabalarının sonuçsuz kaldığını göreceklerdir. Göklerin hizmetkarlığını yapanlar her zaman Rab’bin sadakatini ve sevgisini deneyim ederler (1Ko. 1:19).

 

Bugünkü ayetimizde bahsi geçen mucize çok mükemmel bir olaydı çünkü tutukevi kapalıydı ve nöbetçiler işlerinin başındaydı. Ama Rab’bin gücü harekete geçti ve Rab çocuklarını kurtardı. Bu güç bizim için de harekete geçmeye hazırdır. Şeytan asla kötü amaçlarında başarıya ulaşamaz çünkü Rab’bin gücü her zaman ona ait olanların yanındadır.

           

Rab’bin kendilerine söylediği şeylere inananların imanlarını şeytanın kuşatmalarından kurtulmak için kullanmayı öğrenmeleri gerekmektedir. Rab’bin gücü Rab’be ait olanların yanındadır. Onların sadece Rab’bin gücünün harekete geçmesi için imanlarını kullanmaları gerekmektedir.

             

Düşman zor durumlar yaratmak ve doğru insanların Mesih’teki kurtuluşları aracılığıyla sahip olduklarını özgürlüğe engel olmak için istediği her şeyi yapabilir. Başarılı olamayacaktır çünkü doğru bir şekilde Rab’be hizmet edenlere karşı hiçbir komplo başarılı olamaz.

              

Eğer imanınızı uygulamaya geçirirseniz ya da bir başkası imanını sizin için kullanırsa, şeytan artık sizi istediği gibi kullanamaz. Rab farklı ve muhteşem yollarla kendisine güvenenleri kurtarır.


Bu konuda yanlışa düşmeyin: İmanını uygulamaya geçirenler asla düşmanın onları koyduğu yerde kalmazlar. Hatta böyle durumlarda Rab’bin verdiği tüm sözleri tuttuğunu bir kez daha görürler. Rab’bin Kutsal Ruhunun olduğu yerde özgürlük vardır (2. Korintliler 3:17). Sonsuz Rab söz verdiği her şeyi yerine getirir; bunun için sıradışı şeyler yapması gerekse bile.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares