Günün Mesajı

05/11/2016 - SİZE SÖYLENENİ YAPIN

Herkes kendine düşen yükü taşımalı.

Galatyalılar 6:5

Göklerde her birimizin kendine düşen yükü taşıması gerektiğine karar verilmiştir. Bu yüzden insanlara doğru insanlar gibi imanla yürümelerini öğretmeliyiz (Habakkuk 2:4, Romalılar 1:17, Galatyalılar 3:11). Rab’bin işini nasıl yapacağını öğrenmeyenler başarılı olamazlar. Rab insanların hayatlarına müdahale edebilir; bu gerçektir ve geçerlidir (Yakup 5:16). Ama bir insan kendi üzerine düşeni yapmayı öğrendiğinde o işi çok daha iyi bir şekilde yerine getirir. Ruhsal dünyada mucizelerin gerçekleşmesi için, Mesih’i Kurtarıcı olarak kabul etme ya da Rab’be inanma işini kimse bir başkasının yerine yapamaz. Zaferli olmak için Rab’bin Sözünün bize söylediklerine uymalı ve yapmamız gerekenleri yapmalıyız.

 

Yaratıcı bizden kendi üzerimize düşeni taşımamızı istedi; bu yüzden yükümüzü taşıyabilecek kapasitede olduğumuzdan emin olabiliriz. Peki bunu nasıl yapacağız? Rab’bin Sözünü duyarak aldığımız iman ile yapacağız (Romalılar 10:17). Birisi bir başkasının yükünü taşımaya kalkarsa bu fayda getirmez.

 

Bir insanın başına gelebilecek en iyi şey imanla nasıl yaşayacağını öğrenmektir. Bizi yok etmek üzere karşımıza çıkan savaşların üstesinden gelmenin tek yolu budur. Eğer birisi kendi üzerine düşeni yaparsa Rab de kendi üzerine düşeni yapacaktır. Şu kesindir ki Mesih’teki yerini alan herkes zaferli olacaktır (Romalılar 8:37).

 

Diğer yandan, bir insan ne kadar dindar olursa olsun, eğer yapması gerekenleri yapmayı öğrenmemişse, Rab’bin işi o kişinin hayatında tamamlanmaz. Başarı sadece Rab’bin Sözünde yazılı olanlara uyanlar için mümkündür.

 

Bazıları Rab’bin kendilerinin hayatlarına hiç müdahale etmediğini düşünebilir. Rab müdahale eder, ama işin onun üzerine düşen kısmının bir sınırı vardır. Mesela bebekken bizimle ilgilenecek kişilere ihtiyacımız vardı. Ama büyüdükçe o işleri kendi başımıza yapmayı öğrendik. Rab’bin müdahalesi kişisel sorumluluğu ortadan kaldıran bir şey değildir. Kendisi çalışmayan, bir başkasının emeğinin ürününü yiyemez (Mezmurlar 128:2).

 

Gerçek şudur ki kendi görevlerini yerine getirmeyi öğrenenler, bunu ne kadar adanmış olursa olsun bir başkasının yapmasından daha iyi yaparlar. Müdahale başkalarının gözlerini açmaları ve kurtulmalarına yardımcı etmeye yarar. Ama Mesih’i kabul etmek tamamen kişisel bir şeydir; sadece kişinin kendisi tarafından yapılabilir. Bazen şifa ya da başka bir bereket için aracılıkta bulunulabilir; ama iman etmeye gelince bu sadece kişinin kendisinin yapabileceği bir şeydir.

          

Biz bize verilen görevleri yerin getirdiğimizde İsa da kendi üzerine düşen görevi yerine getirir. Görevlerimizi yapabilmemiz için rehberlik ederek bizi Rab’bin isteğine uygun şeyler yapmaya yönlendiren Rab Sözü elimizdedir. Eğer yapmamız gerekenleri yaparsak çok başarılı oluruz.

        

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares