Günün Mesajı

10/11/2016 - GÖKTEKİ DEĞERLERİ DÜŞÜNÜN

Yeryüzündeki değil, gökteki değerleri düşünün.

Koloseliler 3:2

Devamlı maddi şeyleri düşünenler asla ruhsal kişiler olamazlar. Dünyanın ve dünyadaki şeylerin sevgisi, Hristiyanların yüreklerinde barınmamalıdır (1.Yuhanna 2:15); çünkü bu onların mutlaka karşılarına çıkacak olan savaşlar için hazırlanma fırsatlarını ellerinden alır. Bu nedenle hep Rab ile ilgili şeyleri düşünmek için zihnimizi eğitmeliyiz. Böyle yapanlar zaferi getirecek sırları öğrenirler.

 

Eğer zihninizin hep dünyasal şeyleri düşünmesine izin verirseniz, ruhunuzun İsa Mesih’in bilgisi ve lütfunda büyümesini engellemiş olursunuz. Böyle yapanlar hep dünyasal kalırlar. Ama Tanrısal konular üzerinde derin düşünmeye kendini alıştırmış birisi Sözde de eylemlerinde de güçlü olur.

 

Dünyayı ve dünyadaki şeyleri sevmek kişinin ayartılarla yüzleşebilme ve onları yenebilme kapasitesini elinden alır; çünkü dünyanın ve dünyasal şeylerin sevgisi zihnimize hakim olduğunda bizi hep benliğe ve benliğin isteklerine mahkum eder.

 

Yeryüzündeki iyi şeyleri elbette isteriz; ama onlar ilgi odağımız haline gelmemelidir. Eğer göksel şeyler hakkında düşünüyor ama bunun yanında dünyasal şeyleri de şiddetle arzulamaya devam ediyorsak dua etmeliyiz; çünkü İsa’nın adında istediğimiz iyi şeyleri Baba mutlaka bize verir. Diğer yandan, dünyasal şeyleri düşünmeyi ve onları arzulamayı alışkanlık haline getirmiş kişiler Mesih olmadan onları elde etmenin zorluğunu görecekler.

 

Bu işin sırrı aklımızı göksel konuları düşünmeye alıştırmaktır. Böylece güçleniriz ve hayattan alabileceğimiz en iyi şeyleri almamız için gerekli yetenekleri geliştiririz. Eğer devamlı dünyasal şeylerin bizi büyülemesine izin verirsek asla bolluğa kavuşamayız.

 

Maddi arzular, zorluklarla karşılaştığımızda onlarla yüzleşebilmemiz ve onları yenebilmemiz için Sözün bize verdiği imkanları bizden çalarlar. Bu yüzden boş şeylere tutsak olan, maddi servetin cazibesine kapılanlar ve dünyasal şeylere sahip olmak için dizginsiz bir istek duyan Hristiyanlar kendilerini kandırmaktadır. Hayattaki en güzel şeylere sahip olabilir ve onların tadını çıkartabiliriz; ama ana hedefimiz onlar değil, Rab’bin sözünü bilmek ve Rab’bin yaşamamızı istediği gibi yaşamak olmalıdır.

 

Rab’bi hoşnut edenlerin yüreklerinin arzuları bile karşılanır (Mezmurlar 37:4). Bu nedenle zamanımızı Tanrısal konuları düşünmek için kullanmalıyız; bunu yaptığımızda yüreklerimiz o zamana kadar kendisinden gizlenmiş olan yolları görebilecektir. Bu yollar savaşlarımızı kazanmamızı mümkün kılacak yollardır. Eğer onlarda yürürsek İsa Mesih’in yaptıklarının aynılarını yaparız.

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares