Günün Mesajı

15/11/2016 - GÜNAH İŞLEMEK ÜZERE MİSİNİZ?

Kadın, mor ve kırmızı giysilere bürünmüş, altınlar, değerli taşlar, incilerle süslenmişti. Elinde iğrenç şeylerle, fuhşunun çirkeflikleriyle dolu altın bir kâse vardı.

Vahiy 17.4

Bugünlerde günah içinde yaşayan birçok insan var ve genellikle şık kıyafetler ve pahalı aksesuarlar ile dolaşıyorlar. Ne kadar ironik! Çünkü temiz kıyafetler günahın pisliğiyle kirlenmiş kişilerle zıtlık oluşturuyor! Lütfen beni yanlış anlamayın! Dış görünüşlerine özen gösteren insanları eleştirmiyorum; Rab’be hizmet edenler de elbette iyi giyinebilirler; neden giyinmesinler? Ama sadece iyi giyinmek hayatımızdaki öncelik olmamalıdır. En Yüce Olan’a gerçekten hizmet edenlerin arasında olmak için alçakgönüllü ve gösterişsiz bir ruhla bunu yapmalıyız.

 

Günahın egemenliğinde yaşayanlar genelde iyi ve rahat bir ev, lüks bir araba ve gösterişli kıyafetler alabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Maddi eşyalara sahip olmak ve onları güzelce kullanmakta yanlış olan bir şey yoktur. Ama Rab ile barış içinde olmak ve onun gözünde lekesiz bir hayat sürmek asıl önemli olandır.

 

Evli bir adam sadakatsizlik ruhuyla ayartıldığında etrafındaki kadınların gözünde bir tür ‘’playboy’’ olmaya çalışır. Gençler gibi giyinir ve ne zaman genç kadınların yakınında olsa ne kadar centilmen olduğunu göstermeye çalışır. Kadınlar da boşanıp yeni bir eş aramaya başladıklarında yeni ilişkilere hazır olduklarını gösteren yeni saç modelleri ile geliyorlar. Şunda şüphe yoktur: şeytan tüm yanlışların efendisidir; kurbanlarını bu pahalı aksesuarları ve mücevherleri kendi amaçları için kullanmaya ayartmak için elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Bundan sonra da olan şudur: Evli adamlar bu genç kadınlarla eşlerini aldatırlar. Malesef bu şeytani tuzağa düşen birçok kişi var.

 

Pahalı kıyafetler giymekte yanlış olan bir şey yoktur; çünkü iyi giyinmekle ilgilenmeyen, hiçbir aksesuar takmayan kişiler de yüreklerini yanlışlık ruhuna teslim etmiş olabilirler. Aksesuarlar kimseye günah işletmez ama genelde onlara düşkün olanlar günaha da meyilli oluyorlar.

 

Rab’bin gerçek bir kulu alçakgönüllülüğüyle, gösteriş merakının olmamasıyla ve herkese sevgi duymasıyla tanınır. İnananlara da inanmayanlara iyilik etmek Kutsal Kitabın buyruğudur (Galatyalılar 6.10). Bu yüzden şeytanın tuzaklarına ya da oklarına karşı dikkatli olun çünkü o tuzak kurmanın ustasıdır. Bir zamanlar Rab’be en adanmış şekilde hizmet edenler de malesef bu şeytani tuzaklara düşebiliyorlar. Bu tuzaklardan uzak durun! Yozlaşma ruhunun sizi sürüklemesine izin vermeyin çünkü enginler birbirine seslenir (Mezmurlar 42:7). Bunun anlamı şudur: Eğer bir ayartıya kapılırsanız, zafer kazanan kötü ruh hayatınızda boşluklar açacak, sizi üzüntülü ve mahvolmuş birisi yapmak için

arkadaşlarının da içeri girmesini kolaylaştıracaktır.

 

Mutluluk ve tatmin hissi sadece yüreğiniz temizken ve Rab’bin varlığıyla doluyken mümkündür. Baba ile paylaştığınız birlik hissi doğru yolda olduğunuzun işaretidir. Böyle bir birlik hissi duymuyorsanız diz çöküp hemen bunun için dua etmelisiniz!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares