Günün Mesajı

28/11/2016 - O SİZİN İÇİN HER ŞEYİ YAPAR

Her şeyi RAB'be bırak,
O'na güven, O gerekeni yapar.

Mezmurlar 37.5

İnsan dünyada olan her türlü kötülüğün sorumlusu olan karanlık güçlere karşı koymak için yeterince güçlü değildir. Ama yollarınızı Rab’be adadığınızda, yani hayatınız üzerindeki kontrolü ona verdiğinizde ve esininizi ondan aldığınızda, istediğiniz her şeye ulaşmak için yetkin olacaksınız. Rab’bin yönlendirişine dikkatinizi tam olarak verdiğinizde ve ona güvendiğinizde hedeflerinize ulaşırsınız. Rab her şeyi bilen olduğu için her şeyin bilgisi onda vardır.

 

Adem’in günahından dolayı insan Rab’den ayrılmıştı; bu yüzden Rabbimiz ile iletişim kurmamız imkansızdı. Neyse ki Mesih’in çarmıhtaki kurbanı bu bağlantıyı yeniden sağladı. Bugün İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul edenler yeniden Kutsal Babamıza yaklaşabilirler. Ancak kurtulmuş olanların, yani Mesih’in bedeninin üyelerinin de iyi imanla hareket etmeleri gerekiyor; ancak bu şekilde karanlığın tüm güçlerine karşı koyabilir ve onları yenebilirler. Kimse ayartıları kendi başına yenemez.

 

Kendinizi kandırmayın! Her türlü felaket ve kargaşa Rab’den değil, kötü ruhlardandır. Onlar hayatımızın her alanında çalışırlar. Bu yüzden insanlar üzerinde güçlü etkiler bırakıp onların kutsal öğretilere uygun olmayan, yanlış kararlar almalarına sebep olurlar. Eğer bir Hristiyan dikkatli olmaz ve dua etmezse şeytanın tuzaklarına düşebilir. Elçi Petrus’a olan buydu. Öncesinde Rab tarafından muhteşem bir şekilde kullanılmış ve İsa’ya onun Mesih olduğu cevabını verebilmişken, daha sonra Rab onu şu sözleriyle azarlamıştı: ‘’Çekil önümden Şeytan! Bana engel oluyorsun. Düşüncelerin Tanrı’ya değil insana özgüdür.’’ (Matta 16:22, 23).

 

Yollarını Rab’be adayanlar Rab’bin hayatlarını yönlendirmesine izin verirler ve Kutsal Yazılara uygun olmayan kararlar vermezler. Kendilerine sunulan rehberliği izler ve bu bilge tutumla tüm savaşlarını kazanırlar. Unutmayın ki Rab sizi zafere ulaştırmak için gereken her şeyi sağlayacaktır. Kutsal Kitaptaki hikayelerin geçtiği zamanlarda Rab tarafından kullanılanlar bunu deneyim ettiler. Ancak her şeyinizi Rab’be bırakmak yeterli değildir: Ona güvenmeli ve size sunduğu rehberliğin sizin için en iyisi olduğuna inanmalısınız.

 

Rab’be güvenmek ne demektir? Rab size ne söylerse kabul etmeniz demektir. Rab’bin tavsiyelerine göre hareket etmeniz, ruhunuzu ya da kalbinizi şüphe ile beslememeniz gereklidir. Şüphe güvenin tersidir. Rab’bin görkemini görebilmeniz için güvenmeniz gereklidir. Yollarını Kutsal Babaya adayan ama ona güvenmeyenler kesinlikle günah işlemektedir. Rabbimiz Her Şeyi Bilen’dir ve bu yüzden en iyi cevabı vermemiz, doğru kararlar almamız, sonunda bize büyük zarar verecek şeylerden sakınmamız için bizi esinleyebilir.

 

Hayatta başarılı olmak zor değildir ama bazı insanlar için Rab’bin onların yanında yer almasını sağlamak zor olabiliyor. Çünkü onlar her şeyi bildiklerini sanıyorlar ve bu yüzden Rab’be danışmaya ihtiyaçlarının olmadığını düşünüyorlar. Şeytanın saldırılarına kendi başlarına karşı koyabileceklerine inanıyorlar. Şüphe yok ki onlar şeytanın ne kadar tehlikeli olduğunun henüz farkında değiller.

 

Güvenmek şüphe duymanın zıttıdır. Bu yüzden her şeyinizi Rab’be teslim edin! Rab’bin rehberliğini reddetmeyin. Böylece o sizin için gerekli olan her şeyi yapacaktır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares