Günün Mesajı

01/12/2016 - BEREKETLİ BİR HAYATIN TARİFİ

Her kötü niyetle birlikte her türlü kin, öfke, kızgınlık, bağrışma ve iftira sizden uzak olsun. Birbirinize karşı iyi yürekli, şefkatli olun. Tanrı sizi Mesih'te bağışladığı gibi, siz de birbirinizi bağışlayın.

(Efesliler 4.31, 32

Bir Hristiyan Mesih’te yeniden doğsa ve artık yeni bir yaratılış olsa bile hala önünde yapacak çok şey vardır. Gerçek bir Hristiyan onu Rab Tanrısını hoşnut etmekten alıkoyan her şeyi terk etmelidir. İnsan ruhu etrafındaki her türlü kötü etkilerden etkilenebilir ve lekelenebilir. Bu yüzden akıllı olmalı ve tüm üzüntü, kızgınlık, öfke, iftira, bağrışma, kötülük ve bu tür şeylerden kurtulmak gerekir. Bunların yerine iyilik, merhamet ve bağışlama duyguları beslenmelidir. İsa Mesih bizim için ne yaptıysa biz de aynen onu yapmalıyız! İsa bizim için örnektir. Onun bütün yaşamı ve sergilediği tutumlar her türlü sorunun karşısında takınmamız gereken tavrı belirlemelidir.

 

Rab tarafından ‘’Nasıl iyi bir hayat yaşanır’’ isimli bir kullanma kılavuzu bize verilmiştir; bu Kutsal Kitaptır. Kutsal Kitap bize tutunmamız gereken şeyleri de, bizi kirletmeden önce üzerimizden atmamız gereken şeyleri de bildirmiştir. Ruhumuz yeniden doğmuş yeni bir ruhtur ama zihnimiz hala eskidir ve bu yüzden Mesih’teki yeni yaşama tamamen geçmek için yapılması gerekenler vardır. Söz zihinlerimizin yenilenmesiyle değiştirileceğimizi belirtmiştir (Romalılar 12.2).

 

Adem Yaratıcımızın benzeyişinde yaratılmıştı. Temiz kalma ve Rab’den korkma yetkinliğine tamamıyla sahipti. En Yüce Olan Rab bu yetkinliğin aynısını bize sağlayabilir. Mesih’te yeniden doğarız ve bu şekilde kusursuz bir şekilde yeniden yaratılmış oluruz. Ama gözlerimizi açık tutmalı, şeytanın tuzaklarına düşmemeliyiz. Bu nedenle içinizde Efesliler ayetinde bahsedilen bu kötü düşünceler, hisler ya da şeytani tutumlardan hiçbirini barındırmak iyi değildir. Ruhlarımızın arınması gereklidir; diğer türlü ciddi sorunlarla karşılaşırız.

 

Tekrar söylemek gerekirse; ruhunuzun hiçbir türlü kin, öfke, kızgınlık, bağrışma, iftira ve diğer kötülüklere kapılmasına izin vermeyin. Bunlar kendilerini besleyenlere büyük zararlar verebilen düşünceler, hisler ve tutumlardır. Onlardan derhal kurtulun! İçinizde yaşamalarına izin vermeyin! Size kimin saldırgan davrandığını ya da ne kadar saldırgan davrandığını boşverin! Kutsal Yazılarda Rab tarafından sıralanan bu uyarılara dikkat edin ve bu duygulardan hiçbirinin hayatınıza egemen olmasına izin vermeyin!

 

Hepsinden kurtulun! Onlar tehlikeli özellikler ve kişilik kusurlarıdır. Size günlük olarak eşlik etmesi gereken hisler merhamet, iyilik ve bağışlayıcılıktır. Bu ilahi özellikleri edinirseniz çok daha iyi edersiniz. Onlarla çok iyi bir hayat sürersiniz. Çünkü bu özellikler Rab Tanrının özüne aittirler ve bize Rab’bin yaşamamızı istediği hayatı deneyim edebilmemiz için karşılıksız olarak sunulmuşlardır.

 

Rabbimizin sahip olduğu tutumları benimsemek insana çok iyi hissettirir. O bizi Mesih’te sevdi ve bizdeki rüyasını yaşamamız için Rab tarafından kabul edildik. Rab’bin kendisini yönlendirilmesine izin verenler kesinlikle onun gerçek sevgisini deneyim ederler. Bütün sorunlarımızın çözümü de budur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares