Günün Mesajı

16/12/2016 - ONUR KAZANIN!

Sağduyulu kişi sabırlıdır,
Kusurları hoş görmesi ona onur kazandırır.

Süleyman’ın Özdeyişleri 19.11

Bu onur insana Yaratıcısı tarafından verilir. Bu onur kusurların arasında kaybolmamamızı sağlar. Ne kadar kıymetli bir şey gibi görünüyor değil mi? Rab’bin sözünde olgunlaşmaya başladığımızda öfkemizi kontrol edebilir, adaleti artık kendi ellerimizle sağlamaya çalışmayız. Eğer size Rab’bin verdiği zenginlikleri bilgece kullanmayı reddeder ya da buna son verirseniz Yüce Rab’bin üzerinizdeki büyük etkisini hor görmüş olursunuz. Ama eğer Rab’bin planlarına uygun yaşarsanız onu hoşnut edersiniz ve Rab de sizi güçlendirir.

 

İnsan yaratıldığında Yüce Rab onun hakkında her şeyi biliyordu. Bir insanın hayatında yaşayacağı tüm denenmeleri biliyordu çünkü onu kendi benzeyişinde yaratmıştı. Rab egemenliği uyarınca insana şeytanın isteklerine karşı koyabilme gücü verdi. Şeytanın asıl amacının ne olduğunu bilmek ister misiniz? Şeytan insanın bu gücünü kendisini öfkelendiren herkesi lanetlemek için kullanmasını istiyor. Başkalarını affetmemenizi ve adaleti kendi ellerinizle sağlamaya çalışmanızı istiyor.

 

Bir saldırıdan dolayı intikam alabileceğinizi düşünüp planlarınızı uygulamaya geçirirseniz, Rab’bin koruması altından çıkıp şeytanın tuzaklarına düşersiniz. Eğer sizi öfkelendireni affederseniz hiçbir şeytani tuzak sizi yakalayamaz ve yüreğinizin derininde büyük bir sevinç duyarsınız. Böyle affedenlerin alacağı ödül, affedilenlerin aldığı ödülden çok daha büyüktür.

 

Rab’bin Sözünü anlamaya çalışan ve ona sığınan herkes Rab’de anlayış ve korunak bulur. Öfke artık onları kontrol edemez ve artık öç alma planları yapmazlar. Öç alma hakkı Rab Tanrımıza aittir ve o yapacağı en uygun şeyi kendisi seçecek, bunu kendisi yapacaktır. Bizim hayatta yapabileceğimiz en iyi şey Göksel Babamızın söylediklerini yerine getirmektir. Onu dinleyin ve sizin işinizi onun yapmasına izin verin. Bizi öfkelendiren kişinin de bağışlanabilmesi için Rab’den merhamet görmeye vardır. Bu yüzden Rab’be dönün ve onlar için merhamet dileyin.

 

Kendilerine öğretilen Tanrısal bilgiyi kullanmayı bırakan Hristiyanlar devamlı çatışmalar yaşarlar. Bilge Hristiyanlar Rab’be itaat etmekte tereddüt etmez. Denenmelerinden alçakgönüllü bir şekilde geçer ve Yüce Rab’bin planının dışında bir şeyler yapmaya çalışmaz. Göksel Babamızın adını onurlandırırken ona itaat etmiş oluruz. Bunu yapmadığımızda ise onu hor görmüş oluruz. Asla onurlandırılması ve yüceltilmesi gereken Rab’bi hor görmemelisiniz.

 

Her şeyi kendi bildiği gibi halletmeye çalışanlar, Rab’bin ilkelerine ve rehberliğine arkalarını dönenler er ya da geç bundan pişman olurlar. Şimdi beni dinleyin! Bir çatışma yaşadığınız zaman Rab’bin rehberliğine dönmediğinizde siz de bu yanlışı yapmış oluyorsunuz. Zaten böyle bir tavır gösterdiğinizde kimin hoşuna gideceğini sanıyorsunuz? Biz Rab’bi hoşnut etmek için buradayız! Şeytan hareketlerimizden ötürü her zaman üzgün ve hüsran dolu olmalıdır. İşin sırrı budur. Rab’bi hoşnut edin kardeşler!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares